Reisnieuws

Schotland - Schot in de roos

Gepubliceerd: 02 jan 2013 0
Schrijver Mark Mackintosh gaat samen met fotograaf Tom van der Leij in de Schotse Hooglanden op zoek naar zijn roots en ontdekt de laatste grote wildernis van Groot-Brittannië. In een kilt.Tekst Mark Mackintosh fotografie Tom van der LeijIk voel iets harigs tussen mijn benen glijden. Warm en een beetje nat ook. Het volgende moment wordt met een stevige ruk mijn rok naar beneden getrokken. Ik blijf een paar tellen verstijfd staan en draai me dan langzaam om. Voor me verschijnt een mannetje met een geelgrijze baard en een schippersmuts. Hij fronst de wenkbrauwen en geeft mijn rok zowaar nog een ruk. ‘Hij moet lager over je knie hangen!’ zegt hij morrend, peuk in de mond. Als betrof het America’s Next Top Model word ik van top tot teen geïnspecteerd. ‘Beter,’ luidt het eindoordeel. Dan lacht hij zijn drie tanden bloot. Het lijkt het startsein waarop heel de boot heeft gewacht. Een blond tienermeisje schiet me aan. ‘Dat is geen echte sporran!’ snuift ze. Ze doelt op het tasje voorop mijn kilt, dat traditiegetrouw bij de Schotse outfit wordt gedragen om geld en andere spullen in te bewaren. ‘Ik heb hem anders van de beste kiltmaker in de Hooglanden gehuurd!’ hoor ik mezelf zeggen. De vijf andere passagiers op de boot barsten in lachen uit.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 38Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
De beste Nederlandse kunstmusea buiten het Rijks

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten Amsterdam!

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten...

Door: Roselinde
In deze 5 steden zijn ze helemaal klaar met toeristen

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbelaste steden zitten helemaal aan hun max.

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbela...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.