Reisnieuws

Schotland - Schot in de roos

Gepubliceerd: 02 jan 2013 0
Schrijver Mark Mackintosh gaat samen met fotograaf Tom van der Leij in de Schotse Hooglanden op zoek naar zijn roots en ontdekt de laatste grote wildernis van Groot-Brittannië. In een kilt.Tekst Mark Mackintosh fotografie Tom van der LeijIk voel iets harigs tussen mijn benen glijden. Warm en een beetje nat ook. Het volgende moment wordt met een stevige ruk mijn rok naar beneden getrokken. Ik blijf een paar tellen verstijfd staan en draai me dan langzaam om. Voor me verschijnt een mannetje met een geelgrijze baard en een schippersmuts. Hij fronst de wenkbrauwen en geeft mijn rok zowaar nog een ruk. ‘Hij moet lager over je knie hangen!’ zegt hij morrend, peuk in de mond. Als betrof het America’s Next Top Model word ik van top tot teen geïnspecteerd. ‘Beter,’ luidt het eindoordeel. Dan lacht hij zijn drie tanden bloot. Het lijkt het startsein waarop heel de boot heeft gewacht. Een blond tienermeisje schiet me aan. ‘Dat is geen echte sporran!’ snuift ze. Ze doelt op het tasje voorop mijn kilt, dat traditiegetrouw bij de Schotse outfit wordt gedragen om geld en andere spullen in te bewaren. ‘Ik heb hem anders van de beste kiltmaker in de Hooglanden gehuurd!’ hoor ik mezelf zeggen. De vijf andere passagiers op de boot barsten in lachen uit.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 38Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

WIN: Je droomreis naar Vietnam

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

GEWONNEN: Sunnycars-autohuur t.w.v. € 1050!

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in een select aantal landen te uploaden op onze online Columbus-community. Dit zijn de prijswinnaars. 

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in...

Grootste schildpad OOIT. Wat een reus!

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg (!) zwaar kunnen worden. Geloof jij je ogen? 

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.