Reisnieuws

Zuid-Afrika - voor alle seizoenen

Gepubliceerd: 02 jan 2013 0
Wildlife en wijngaarden, woestijn en opwindende steden: Zuid-Afrika is zo divers dat je er het hele jaar door wel naartoe kunt reizen. Maar natuurlijk moet je ook nog rekening houden met je eigen agenda – waar kun je naartoe als je maar een bepaalde maand of seizoen kunt reizen?Tekst & Fotografie: Matthijs de Groot en Louise ten Have

Cederberg is een relatief onbekend natuurreservaat ter grootte van de provincie Utrecht, gezegend met de meest imposante, vreemd gevormde rotsformaties die je maar kunt voorstellen. Hoewel hiken en klimmen hier spectaculair is, zal je het verlaten en afgelegen gebied zo ongeveer voor jezelf hebben. Immers, er worden maximaal vijftig man per dag toegelaten.Hoogtepunt: de Wolfberg Cracks, twee enorme gescheurde rode rotsen bovenop een bergkam. Na een hike van anderhalf uur bereik je de toegang en dat is waar de lol begint. De bedoeling is om door een van de enorme scheuren de andere kant van de rotskam te bereiken, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Telkens weer lijk je niet verder te kunnen omdat de rotswand te hoog is of omdat enorme stenen de weg blokkeren.Al puzzelend, kruipend en elkaar duwend en trekkend kom je steeds een stukje verder. Totdat je belandt in een gigantische rode rotskamer met rotsbogen, stenen en een fantastisch uitzicht naar buiten. Je voelt je als een mier tussen grindstenen. En er is nog zo veel meer te zien, zoals de vijftien meter hoge rotsboog Wolfberg Arch en de twintig meter hoge Maltese Cross. Op veel plekken kun je schilderingen, botten of andere overblijfselen van de San – beter bekend als Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied – bewonderen.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 38Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.