Reisnieuws

10 vulkanen die je gezien moet hebben

Gepubliceerd: 05 sep 2012
0

Ze zijn gevreesd en geliefd. Vervloekt en aanbeden. De ruim 1500 actieve vulkanen laten de extreme kant van Moeder Aarde zien. Haar vruchtbare grond geeft maar neemt ook. Eén ding staat vast: het ? Als vulkanen uitbarsten, levert dit indrukwekkende, ‘levende’ landschappen en spannende reisbestemmingen op. Columbus selecteerde tien totaal uiteenlopende vulkanen. Pas op, reizen naar vulkanen kan verslavend werken...

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst: Markus Wamsteeker

Tanzania: De heilige vulkaan van de Masaai
Ol Doinyo Lengai (2.890m)
Een buitenaards gevoel bekruipt je als je de bizarre top van de Lengai bereikt: rokende en spetterende torentjes met olie-achtige lava. Bij aanraking met water verandert de lava in sneeuw-wit poeder. De ligging van de Lengai, ingeklemd tussen de Serengeti en de Kilimanjaro, is uniek. Het uitzicht is spectaculair. Niet voor niets is deze vulkaan de heilige berg van de Maasai.

Laatste eruptie: 1966, verder constant pruttelend
Bonus: de Serengeti en de Kilimanjaro
Beste reistijd: december t/m februari en juni t/m oktober

Ethiopië: Vulkaan voor gevorderden
Erta Ale (613 m)
Door de afgelegen ligging in de bloedhete Danakil woestijn en midden in het land van de schietgrage Afar-stam, is dit een expeditie voor gevorderden. Maar deze actieve vulkaan is het waard! Na een lange expeditie, wordt je beloond met een blik? recht in het binnenste van de aarde. Een 80 meter diepe en 100 meter brede put waarin de lava het staat te kolken en te pruttelen. Geen vulkaan voor beginners.

Laatste eruptie: constant actief
Bonus: Ontmoeting met interessante volksstammen
Beste reistijd: november t/m februari

Hawaii: Lavarivieren richting zee
Kilauea (1.222 m)
Al sinds 1983 stroomt de lava van deze makkelijk te bezoeken vulkaan continue als rivieren in zee. Vanaf zeer dichtbij kun je zien hoe de vuurgodin Pélee de strijd aangaat met haar zuster Bytset, de godin van het water. Enorme stoomwolken en –explosies zijn het gevolg. Een aanrader bij volle maan!

Laatste eruptie: constant sinds 1983
Bonus: stranden, surfen (!), dolfijnen, walvissen en zeer relaxte mensen: ‘Aloha!’.
Beste reistijd: het hele jaar
 

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.