Reisnieuws

De wijk Londen

Gepubliceerd: 05 sep 2012 0
Gestyled Notting Hill Wie kent niet de zeemzoete kaskraker Notting Hill met hartenbreker Hugh Grant? Geld in het laatje voor de filmmakers maar ook voor deze buurt die door de film op een pak meer bezoekers kon rekenen. De buurt is rustig en chique en is ideaal om met de fiets te verkennen. Ga op een zondagmiddag op een terrasje zitten en geniet van de mooie mensen die de revue passeren. Hier is het kijken en bekeken worden. En oh ja, vergeet zeker je Prada zonnebril niet.Foto David de VleeschauwerZoey (27 jaar) werkt in de PR wereld en woont in Notting Hill

Geïnspireerd door Hugh Grant of niet?

Absoluut niet. Ik woon hier al veel langer en ik voel me hier goed. Het gaat er gemoedelijk aan toe en er openen regelmatig nieuwe winkels en adresjes en daar hou ik wel van.

Waar vinden we je regelmatig op een zondagmiddag voor brunch?

Wel, dat is dan niet in Notting Hill maar in Mayfair in Automat. Het restaurant is gebaseerd op een Amerikaanse dinner maar dan wel met een grotere dosis smaak voor design en stijl. Je kan er overheerlijk en lang brunchen. Ga voor de Salade Nicoise met een glas lekkere witte wijn. Soms ga ik wel eens na het brunchen naar The Tate Modern langs de Thames. Het is een mooie rustige wandeling en in het museum is er wel altijd iets te beleven.

Je ziet er zeer hip en stijlvol uit? Tips voor onze kleerkast?

Een adres: Dover Street Market te Dover Street, terug in Mayfair. Het is een soort van conceptstore die interessant dingen doet met kunst en mode. Comme des Garcons zit achter het project en om de 2 a 3 maanden veranderen de 5 verdiepingen van look en collecties. Ik kan er uren in rondwandelen en dan mijn bezoek afsluiten met een lekker stuk gebak in hun café op de bovenste verdieping.

En waar kunnen we vanavond een dansje wagen?

Mijn vriendinnen en ik tref je dikwijls aan in The Working Men’s Club in Bethnal Green. Je komt er de vreemdste vogels tegen en iedere is gek gekleed. De muziek is punky, old skool, surf,...en iedereen danst en gaat uit de bol. Maar probeer beter geen foto’s te nemen, ze houden er niet van paparazzi!

Ik hoor ook regelmatig dat Londenaars hun vaste after-work bar hebben, hoe zit dat bij jou?

Wel, ik spring regelmatig wel eens binnen in de bar van The Sanderson hotel. De bar vult zich iedere avond na de working hours snel met mensen en het gaat er altijd gezellig aan toe. De binnentuin is ideaal om af te koelen...want er lopen nogal wat mooie mensen hier rond...haha!

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

Door: Tom Aussems
Dit is het échte IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze vide...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.