Reisnieuws

Mooiste paardentochten op aarde

Gepubliceerd: 29 aug 2012

We willen niet doordraven, maar van de volgende zes paardentochten slaat je hoofd gegarandeerd op hol – van onvergetelijke trips door de Andes van Ecuador en de woestijn van India tot reizen door de savanne van Zambia en het wilde binnenland van Toscane. Laat alle teugels vieren!
Mooiste paardentochten op aarde

Onder de schaduw van de ruim vijfduizend meter hoge Mount Kenya, aan de rand van de Grote Slenk, word je omringd door een onmetelijke vlakte, hier en daar geaccentueerd door heuvels met acaciabossen en een kronkelende droge rivierbedding. Je hebt amper een uur geleden je paard bestegen maar al je eerste olifanten en een grote kudde bedreigde Grévyzebra’s gespot. De dag is nog lang, zegt je Maasaigids, turend naar de horizon. Elders op het plateau schuilen ook nog grote groepen netgiraffen, zwarte neushoorns, wilde honden en ander zeldzaam wildlife. Laikipia is, zo blijkt, een openbaar geheim. Hoewel de regio na Tsavo het grootste en rijkste ecosysteem van Kenia bestrijkt, weet slechts een relatief klein aantal reizigers dit deel van het land te vinden. Van oudsher is de grasvlakte in handen van grote veehouderijen, maar toen de grond enkele jaren geleden door overbegrazing werd bedreigd, namen de veeboeren en Maasaiherders een opmerkelijk besluit.

Ze veranderden de ranches in beschermde wildgebieden waar slechts in bepaalde zones gegraasd mag worden. Zo kan de grond herstellen en hebben de bijzondere — veelal bedreigde — wilde diersoorten van het plateau weer ruim baan. ‘Dat begint nu al zijn vruchten af te werpen’, vertelt Maasaigids Timothy Mosiany. Hij werkt voor Ol Lentille, een van de vijf ecotoerismeprojecten in Laikipia (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 20 

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 
 

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.