Reisnieuws

Miami Nights

Gepubliceerd: 29 aug 2012 0
De nacht is eeuwig jong in de partyhoofdstad van de VS. Alle subculturen van Miami – surfers, fashionista’s, homo’s en Latino’s – komen bijeen op de flinterdunne strook land van de glamourwijk South Beach om zich in het feestgedruis te storten. Nu jij nog.Tekst: Maria de los Angeles Lemus, Fotografie: Carlos Ramos e.a.Miami NightsArt-decohotels, verlicht in alle denkbare tinten blauw en roze, schitteren in de gloed van de ondergaande zon. Een straat verderop, voorbij de rij wuivende palmen, lonken gouden zandstranden en de Atlantische Oceaan. De terrassen en cafés puilen uit van de mensen. Met dames voor wie geen naaldhak te hoog gegrepen is en heren die steevast elke avond in de gym zijn te vinden. Dit is een plek om te zien en gezien te worden. Op straat steken Lamborghini’s en Ferrari’s elkaar de loef af en hoor je, als je goed luistert, in de verte het bouwgeweld van tientallen in de lucht schietende wolkenkrabbers. Hoezo kredietcrisis?Gelegen op het puntje van een eiland dat het centrum van Miami van de Atlantische Oceaan scheidt, is South Beach de (halfnaakte) belichaming van de Amerikaanse droom: waar je maar kijkt surfers in een turkooizen zee, gebronsde fotomodellen, chique designerwinkels en smetteloos witte loungebars. Maar waar de buurt pas echt een reputatie hoog heeft te houden, is met het nachtleven. New York mag dan ‘the city that never sleeps’ zijn, Miami is ‘the city that never stops to party’. Als schrijver die in Miami is geboren en getogen weet ik niet beter. Alleen al in South Beach vind je zo’n 150 clubs die vaak zo populair zijn dat nachtbrakers er gerust 20 tot 60 dollar en eindeloze wachtrijen voor over hebben om binnen komen. Van mensen die hier niet vandaan komen, hoor ik regelmatig hoe makkelijk het is om tijdens een avondje uit van de ene in de andere club- en subcultuur te verzeilen. Waar je in New York en Los Angeles naar de andere kant van de stad moet afreizen om een andere scene te vinden, krijg je in South Beach alles op een amper 1 kilometer breed strookje land gepresenteerd. Maar al die subculturen op één (lange) avond induiken? Die uitdaging was ik nog nooit aangegaan.Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Duurzame donderdag: haaivriendelijke barrière

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien daarom het loodje. Maar dat hoeft niet!

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien da...

Topblog van de week: de ontspoorde trein

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te nemen op reis. Wij konden niet stoppen met lezen, julie ook?

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te...