Reisnieuws

3x Weg van Wales

Gepubliceerd: 27 aug 2012 0
Een paraplu die windkracht tien aankan? Check. Een wakeboard, bergschoenen en een fietshelm? Check. Een sterke maag en stalen zenuwen? Check. De woeste natuur van Wales wacht op je. Columbus brengt de drie spectaculairste natuurgebieden en de meest bijzondere buitenactiviteiten in kaart.Tekst Robert B.P. van Weperen, Fotografie Peter de Ruiter1. Gewaagd GowerBegin je outdooravontuur in Wales op de Gower Peninsula, een ruig schiereiland aan de zuidwestkust. Je uitvalsbasis: het negentiende-eeuwse jachthuis Parc-le-Breos. Eigenaar Olive Edwards waarschuwt dat Gower niet voor watjes is: ‘Complete dorpen en kastelen zijn hier door winterse zandstormen in een namiddag verzwolgen. Heel af en toe, één keer in de zoveel tientallen jaren, worden de overblijfselen door diezelfde wind weer zichtbaar gemaakt.’ Dankzij die wind is Gower razend populair onder surfers, maar echt bijzonder is het zogeheten Heath Land – land dat als gemeenschappelijk bezit door iedereen kan worden gebruikt. Het systeem stamt uit de middeleeuwen en maakt een wandel- of paardentocht een must – je kunt praktisch overal komen. De zuidkust van het schiereiland is een aaneenschakeling van kleine rotsachtige of zanderige baaien, waarvan Three Cliffs Bay, Port Eynon Bay en Worms Head de rest de loef afsteken.De paardentocht naar Three Cliffs Bay voert langs bos, zilt water en uiteindelijk zelfs een fraai strand, maar Worms Head is verreweg het spectaculairst. Daar ligt een vulkaaneiland op slechts enkele honderden meters voor de kust waar je naartoe kunt lopen. Maar alleen tijdens eb. Zodra het water wast, perst het zich langs de rotsen en ontstaan er vervaarlijke stromen die met enige regelmaat toeristen verzwelgen.

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 22Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

Door: Tom Aussems
Dit is het échte IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze vide...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.