Reisnieuws

Taiwan - Het land dat geen land mag zijn

Gepubliceerd: 27 aug 2012 0
De schoonheid van Taiwan lijkt ver te zoeken, maar kruipt langzaam maar zeker onder je huid. Veel meer dan een eiland van wegwerpspullen, is het brutale broertje van China een wonderbaarlijke combinatie van moderne miljoenensteden en afgelegen bergdorpen, waar een bonte stoet onafhankelijkheidsstrijders, fietsfanaten, kruisboogkampioenen, nepgeldverbranders en – in ons geval – hitsige voorvechters van inheemse mensenrechten al hun charme in de strijd gooien.Tekst Auke Hulst, Fotografie Peter de RuiterZelden ben ik zo lang wakker geweest. Zeventien uur vliegen van Amsterdam, zonder een seconde slaap, zijn we na nog eens veertien uur doortrekken uitgeteld beland in een bad vol naakte Taiwanezen. Het water ruikt zoals de duivel schijnt te ruiken, door een halfopen dak kun je de sterren tellen. Reizen als surrealistische ervaring. Het badhuis – naar Japans model – ligt ten noorden van hoofdstad Taipei en blijkt 24 uur per dag open te zijn. We zijn omhoog gebracht met een golfwagentje, omringd door de zwavelrijke geur van bronwater dat zich donderend van een bergwand stort. In houten gebouwen zitten mensen te dineren en in de (naar sekse gescheiden) badruimte is de temperatuur van het water opgelopen tot 44 graden. Tientallen mannen van alle leeftijden bespreken hun dag of staren puffend voor zich uit. De meeste verdragen het water hooguit een kwartier aan één stuk – er zitten meer bezoekers rónd dan ín het dampende bad. De sfeer in het complex is gemoedelijk en een tikje sprookjesachtig. De enige badende niet-Taiwanees is een Brit die al twaalf jaar in Taipei werkt. Onwennig knoopt hij een praatje aan.‘Wat een hitte, hè?’

‘Pfff, zeg dat wel.’

‘Onmenselijk. Al die jaren, en nog steeds kan ik er niet aan wennen.’ (...)Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 22Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?