Reisnieuws

Kerala, India

Gepubliceerd: 27 aug 2012 0
De groenste provincie van India is gezegend met miljoenen kokospalmen, ongerepte stranden, ontelbare waterwegen en hier en daar een knuffelgoeroe. 15 tips voor een actieve, spirituele en ontspannen trip.Tekst: Matthijs de Groot, Fotografie: Louise ten HaveSpice girls en knuffelgoeroes1 Neem een duik in het diepe - BackwatersDirect achter de kust ligt een 900 kilometer lang netwerk van rivieren, kanalen en meren, dat vroeger door gebrek aan wegen werd gebruikt voor transport. Huur je eigen huisboot met bemanning en laat je rondvaren door deze idyllische waterwegen die worden omzoomd door palmbomen, dorpjes, moskeeën, kerken en rijstvelden. Het leven speelt zich af rondom je boot: op het water en direct aan de waterkant. Je eigen kok kookt de heerlijkste gerechten en voordat je overnacht op de boot, neem je je laatste drankje loungend onder de sterren. Het verschil in kwaliteit tussen de boten is groot, dus check goed. [eco icoon] Kies als het even kan een boot met het Green Palm keurmerk, waarbij het afval (toilet!) netjes wordt afgevoerd en de boot beschikt over een binnenboordmotor (buitenboordmotoren vervuilen meer en zijn lawaaiig). Sommige boten hebben een terras op de eerste verdieping, wat een goed uitzicht garandeert. Op andere kan je lekker loungen op het voordek. Uiteraard wil je niet in een file van huisboten terechtkomen dus ga van de gebaande paden af. Goede alternatieven voor de drukke startplaats Alleppey zijn Kollam en Kumarakom. Vanaf € 200 voor 24 uur, inclusief eten, tarief sterk afhankelijk van het seizoen.2 Leer Keralaans koken - BackwatersDe kok op je huisboot maakt de heerlijkste gerechten speciaal voor jou klaar. Je bent welkom om mee te kijken en zelf een gerecht te leren bereiden. Vraag het op tijd, want de gerechten worden uren van tevoren klaar gemaakt.

 Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Wegdromers: 10 droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...