Reisnieuws

Top 10 droogste plaatsen

Gepubliceerd: 24 aug 2012 0
Van droogte hebben wij zelden last in Nederland. Zeker deze zomer niet. Echter zijn er plaatsen op de wereld, waar regen een bijzonderheid is. Op sommige plaatsen is er zelfs in miljoenen jaren geen neerslag gevallen. Columbus maakte een top 10 van de droogste plaatsen op aarde.
Door: Joyce Mul
6 Ica, Peru
Met een gemiddelde neerslag van 2,30 millimeter per jaar behoort Ica, ten zuiden van Lima, zeker tot een van de droogste gebieden op aarde. Maar de omstandigheden in deze regio waren niet altijd droog en stoffig. In 2007 vonden wetenschappers de fossielen van pinguïns, het bewijs dat het hier vroeger veel natter geweest moet zijn.

7 Wadi Halfa, Soedan
Midden in de Sahara, omringd door zandduinen, ligt Wadi Halfa. Het woestijnstadje is niet alleen erg droog, maar wordt ook geregeld getroffen door flinke zandstormen.

8 Iquique, Chili
Deze havenstad ligt in het noorden van Chili en ten westen van de beroemde Atacama woestijn. De weinige neerslag (lees: 5 millimeter) valt enkel in januari en februari. De overige maanden is het er kurkdroog. De bewoners zoeken verkoeling op het strand.

9 Pelican Point, Namibië
In dit plaatsje in Namibië regent het al 55 miljoen jaar vrijwel niet. Ondanks de extreme droogte is Pelican Point een geliefde plaats voor surfers. Bovendien leven er grote aantallen vogels en robben.

10 Aoulef, Algerije
Dit kleine stadje in centraal Algerije is met maar 12 millimeter neerslag per jaar een droge plaats van een al even droog land. Warm is het er ook. Temperaturen boven de 40 graden zijn hier heel normaal. Het stadje is een oase in de woestijn. Slechts een paar palmbomen scheidt de inwoners van de omringende woestijn.Foto door: bedouine.Flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera voor maar één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera voor maar één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

Door: Tom Aussems
Dit is het échte IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze vide...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.