Reisnieuws

Venezuela, Zuid-Amerika

Gepubliceerd: 24 aug 2012 0
Christopher Columbus noemde de majestueuze Orinocodelta en de Caribische kust van de Paria Peninsula in Venezuela een hemel op aarde. Maar weinigen volgden in zijn voetsporen. In het betoverende doolhof van rivieren, dichte jungle en verborgen Caribische baaien wagen zich slechts indianen, smokkelaars en volbloedavonturiers. ‘Dit deel van de wereld kun je het beste zien als een weddenschap die Moeder Natuur met de mens is aangegaan.’Tekst Auke Hulst, Fotografie Tom van der LeijOrinoco & Paria‘Cruz, Cruz!’ Christophe Charbonnel gebaart zijn bootsman Cruz de lange sloep stil te leggen, zijn blik een kruising van spanning en trots. Hij heeft de boa constrictor eerder gespot dan de Warao-indiaan, die de Orinocodelta toch zou moet kennen als zijn broekzak. Cruz stuurt de boot naar de takken die boven het chocoladebruine water hangen. Papegaaien komen in paren overgevlogen, in de verte klinkt de roep van brulapen. Charbonnel reikt in het gebladerte en trekt, met duim en wijsvinger stevig om de hals, de slang tevoorschijn. Het dier spartelt en een wittige straal uitwerpselen klatert tegen de metalen bodem van de sloep. De weeë stank vermengt zich met de geur van zweet en opwinding. ‘Hij is bang’, zegt Charbonnel, die zelf ook niet zonder angst lijkt. Ik leg voorzichtig een hand op het gladde lijf. Direct trekken de spieren zich samen onder mijn vingers. Het is een jong exemplaar, verre van volgroeid, maar niettemin intimiderend. Charbonnel knikt en hangt het dier terug in de takken. Met zorg, alsof hij kerstversiering arrangeert (...)Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 23Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...