Reisnieuws

Rome, Italië

Gepubliceerd: 24 aug 2012 0
Vallen voor de schoonheid van Rome is als een nieuwe liefde: verslavend. Als Cupido je in zijn eigen stad te grazen neemt, heeft verzet geen enkele zin. Volgens de Romeinen ís hun stad romantiek. Je hoeft je er alleen maar aan over te geven...Tekst Jona Dekker, Fotografie Peter van BeekRome, o, Romeo!Net als ik mijn leven wil wagen door tussen twee kamikaze scooters en een auto de Via dei Cerchi over te steken richting Circus Maximus, hoor ik het voor de vijfde keer vandaag. ‘Ciao, bella!’ Ik wil het negeren, maar het is al te laat. Nu ik mijn versleten reiskloffie – gebleekt in zes weken Italiaanse zon – heb ingeruild voor een luchtige outfit uit een lokaal boetiekje, worden alle clichés ineens bevestigd.Voor me stopt een lichtblauwe Vespa. Op het zadel zit een zelfverzekerde jongen alsof hij ten strijde trekt, witte blouse boven een smetteloze spijkerbroek, zwart haar strak in de lak, uitdagende blik in de ogen. ‘Weet je hoe laat het is?’ Dat weet ik niet, en ik wil het ook niet weten. Ik had me net overgegeven aan het Italiaanse ritme van la dolce far niente, oftewel de kunst van het niets doen, oftewel rondhangen zonder plan. In dat geval! Hoe lang ik in Rome ben, en of ik toevallig op zoek was naar een rondleiding? Hij is namelijk student archeologie en weet echt álles. Iets in me piept dat er een woord is voor dit soort mannen: papagalli. Papegaaien. Italianen die van het versieren van vrouwen hun dagtaak hebben gemaakt (...)Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 23Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...

Staat een wildlife-ervaring bovenaan jouw bucketlist?

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hierin vind je 15 van onze favoriete wildlife-ervaringen. 

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hier...