Reisnieuws

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Gepubliceerd: 24 aug 2012 0
In Abu Dhabi, een van de rijkste steden ter wereld, geldt één gouden regel: doe maar gek, dat is al normaal genoeg. Columbus speelt een lang weekend miljonair en raakt tussen de oliesjeiks, Pakistaanse gastarbeiders en Hollywoodproducers verzeild in privébioscopen, ziekenhuizen voor valken en op een uit de kluiten gewassen eiland vol geïmporteerde giraffen en jachtluipaarden.Tekst Alexandra Gossink, Fotografie Peter van BeekLotto Weekend MiljonairsDe man van het autoverhuurbedrijf tekent het kinderlijk simpel voor ons uit: neem deze weg van het vliegveld af, sla bij de splitsing rechtsaf en even verderop ligt het hotel aan je rechterhand. Kan niet missen. Is Abu Dhabi echt zo klein en overzichtelijk? Vol goede moed scheuren we in onze middenklasser op weg naar het centrum. Het is al donker maar de wegen zijn hel verlicht – weldra duikt het ene na het andere enorme gebouw op, eveneens badend in licht. De vormen van sommige kolossen lijken de zwaartekracht te tarten door als hypermoderne Torens van Pisa over de weg te hellen, andere tonen een schokkende gelijkenis met een liggende penis. Een witte moskee is van onderaf paars verlicht, waardoor het lijkt of het gebedshuis zweeft.Ondanks dat de snelheidsmeter een aardige vaart aangeeft, heb ik het idee dat we met een slakkengang voort tuffen – links en rechts worden we ingehaald door glimmende en deels geblindeerde SUV’s, die ons reduceren tot kabouters in een speelgoedauto. Vijf splitsingen later en inmiddels op de weg naar een heel ander emiraat, concluderen we dat de eenvoudige tekening die de autoverhuurder ons meegaf weinig realistisch is. Alles is hier groot, groter, grootst en onwerkelijk (...)Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 24Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

Door: Tom Aussems
Dit is het échte IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze vide...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.