Reisnieuws

Djibouti: Nieuwe bestemming

Gepubliceerd: 23 aug 2012 0
Columbus zou Columbus niet zijn als ze je niet op de hoogte zou brengen van opkomende reisbestemmingen. Dus zoek je naar nieuw, onontdekt spektakel: op naar Djibouti!Tekst: Marieke BeumerDjibouti‘Dji-wat?’ Ja, Djibouti! Dit minilandje in Afrika (kleiner dan Nederland) ligt tussen Ethiopië en Somalië. In de negentiende eeuw vestigden de Fransen zich in Djibouti en noemden het ‘Frans Somaliland’. Bij een referendum in maart 1967 gaf zestig procent van de bevolking aan Frans te willen blíjven, maar dat betekende geen rust. Jarenlang werd Djibouti geteisterd door etnische conflicten tussen de bevolkingsgroepen Afar en Issa. Gelukkig is Djibouti sinds het vredesakkoord in 2001 weer een land waar je de mooiste nog niet ontdekte plekken kunt gaan zien. Breng een bezoek aan het levendige centrum van Djibouti-stad, waar Arabische handelaren uit de oudheid hun invloed nog steeds tonen in de vorm van prachtige Arabische bouwwerken. De Franse kolonisten daarentegen kwamen niet verder dan vertrouwde croissantjes waarvan je overal kunt smullen. Qua natuur is Djibouti de hete, Afrikaanse equivalent van IJsland. Spectaculair dus! Bezoek ook het Assalmeer, met een zoutgehalte dat vier procent hoger is dan van de Dode Zee. Duikliefhebber? De Maskali- en Moucha-eilanden bevatten prachtige koraalriffen. Slapen doe je in het pas geopende Djibouti Kempinski hotel, dat ideaal ligt vlakbij het strand, tussen de Rode zee en Indische oceaan. V.a € 142 p.p.p.n. Met Airfrance vlieg je via Parijs naar Djibouti v.a. € 566. Beste reistijd: januari t/m maart, december. Scubatravel organiseert duikreizen naar Djibouti vanuit Nederland, www.scubatravel.nl. www.office-tourisme.dj, www.kempinski-djibouti.comKlik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...