Reisnieuws

Djibouti: Nieuwe bestemming

Gepubliceerd: 23 aug 2012 0
Columbus zou Columbus niet zijn als ze je niet op de hoogte zou brengen van opkomende reisbestemmingen. Dus zoek je naar nieuw, onontdekt spektakel: op naar Djibouti!Tekst: Marieke BeumerDjibouti‘Dji-wat?’ Ja, Djibouti! Dit minilandje in Afrika (kleiner dan Nederland) ligt tussen Ethiopië en Somalië. In de negentiende eeuw vestigden de Fransen zich in Djibouti en noemden het ‘Frans Somaliland’. Bij een referendum in maart 1967 gaf zestig procent van de bevolking aan Frans te willen blíjven, maar dat betekende geen rust. Jarenlang werd Djibouti geteisterd door etnische conflicten tussen de bevolkingsgroepen Afar en Issa. Gelukkig is Djibouti sinds het vredesakkoord in 2001 weer een land waar je de mooiste nog niet ontdekte plekken kunt gaan zien. Breng een bezoek aan het levendige centrum van Djibouti-stad, waar Arabische handelaren uit de oudheid hun invloed nog steeds tonen in de vorm van prachtige Arabische bouwwerken. De Franse kolonisten daarentegen kwamen niet verder dan vertrouwde croissantjes waarvan je overal kunt smullen. Qua natuur is Djibouti de hete, Afrikaanse equivalent van IJsland. Spectaculair dus! Bezoek ook het Assalmeer, met een zoutgehalte dat vier procent hoger is dan van de Dode Zee. Duikliefhebber? De Maskali- en Moucha-eilanden bevatten prachtige koraalriffen. Slapen doe je in het pas geopende Djibouti Kempinski hotel, dat ideaal ligt vlakbij het strand, tussen de Rode zee en Indische oceaan. V.a € 142 p.p.p.n. Met Airfrance vlieg je via Parijs naar Djibouti v.a. € 566. Beste reistijd: januari t/m maart, december. Scubatravel organiseert duikreizen naar Djibouti vanuit Nederland, www.scubatravel.nl. www.office-tourisme.dj, www.kempinski-djibouti.comKlik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...