Reisnieuws

Onderwater wildlifeplanner

Gepubliceerd: 23 aug 2012
0

Jouw favoriete onderwaterwildlife ontmoet je natuurlijk het liefst onder water, en niet samen met vijftig andere gele regenjassen vanaf een bootje. Columbus zet in samenwerking met Sundowner Wildlife Holidays op een rij waar en wanneer je het beste grote dieren onder water kunt spotten. Oftewel: waar je zelf kunt snorkelen of duiken met het grootste onderwaterwild. In stilte. Echte Deep Encounters!

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Jona Dekker i.s.m. Sundowner Wildlife Holidays

Reuzenmanta - Vliegende schotels

Een ervaring die bovenaan het wensenlijstje staat van menig sportduiker is een ontmoeting met een reuzenmanta. Deze bijzonder grote, maar ongevaarlijke rog kan een spanwijdte bereiken van wel zeven meter. Als een reusachtige vliegende schotel neemt de manta het zonlicht weg als hij boven je langs zwemt. Ze zijn meestal te zien bij zogenaamde ‘cleaning stations’, waar aanslag op de huid van de manta’s wordt weggeknabbeld door andere vissen. Zie je er één, dan zie je er meestal zeven, tien, soms wel vijftien! Dan lijk je ineens heel, heel klein. Manta’s staan bekend om hun ‘dans’ waarbij ze samen met soortgenoten vlekkeloze pirouetten en loopings maken en jou als toeschouwer ademloos laten toekijken. Nee, doorademen, je zit op 30 meter!

SOCORRO ISLANDS – MEXICO (1)

Spotkans 75 - 99 %
Duikbrevet? Ja, advanced
Beste tijd november t/m mei

De manta’s hier zijn niet veelvoorkomend, maar ze zoeken actief het gezelschap van mensen op, waardoor je zomaar ineens met twaalf van deze zwarte reuzen kunt zwemmen. Het kost je een lange trip met een duikboot vanaf de Mexicaanse plaats Cabo San Lucas, die op zich al de moeite waard is. De crew aan boord weet waar ze moet zijn in verschillende weersomstandigheden. www.solmarv.com
 

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.