Reisnieuws

Top 10 Meest bijzondere meren 1

Gepubliceerd: 16 aug 2012
4

Dode Zee, Jordanië

Drijven en genieten
Zwemmen is in de Dode Zee niet mogelijk, daarentegen kun je aan de oppervlakte drijven en genieten van de eeuwige zomer met 330 dagen zon. Het meer is het zoutste en mineralenrijkste water ter wereld. Het zout is ook goed bruikbaar voor schoonheidsbehandelingen. Langs de oevers vind je fabriekjes die zeep, crèmes, badzout en maskers produceren met mineralen, modder en zout uit de Dode Zee.Foto door: ronniedankelman.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Ik sluit me aan bij de voorgande commentaren...er zijn nog zoveel mooi meren die in dit rijtje ontbreken. Bij mij schieten te binnen: de meren langs de ruta de los siete lagos in Argentinie, de eindeloze meren complexen van Finland, het Baikal meer met het grootste zoetwatervolume ter wereld.... Kortom, net als reisreporter Treglem vind ik dat het thema 'Meren' een geweldig maandthema zou zijn!!! Ik ga vast kijken in mijn eigen collectie.

treglem

Door: treglem • Geplaatst op

leuk die top 10 meren. Inderdaad zullen er altijd nog wel weer mooiere meren zijn. Zoals het hoogstgelegen zoetwatermeer Nam cho in Tibet. En wat te denken van lake Argentino met de vele ijsbergen. Leuk thema misschien ook: meren. Dan komen er heelveel voorbij

whelder

Door: whelder • Geplaatst op

Leuk dat het Gardameer er op nummer twee in staat (met nota bene een foto van mij) maar persoonlijk denk ik dat er toch nog heel wat mooiere meren zijn waarvan enkele al door Christiaan genoemd. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van het meer van Atitlan in Guatemala en het meer van Bled in Slovenië.

christiaandegroot

Door: christiaandegroot • Geplaatst op

Mooi hoor al die meertjes, maar ik mis toch wel een paar toppers........
Bijvoorbeeld:
- Laguna colorada op de altiplano van bolivia: http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/bolivia/reisreporter/fotos/7096.html
of http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/bolivia/reisreporter/fotos/6746.html

- het kratermeer van Quilotoa in Ecuador: http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/ecuador/quilotoa_meer/reisreporter/fotos/302072.html (foto door Reiswandaris)
Louise heeft hier ook prachtige foto's gemaakt

- Het hoogste bevaarbare meer van de wereld op , Lake Titicaca: http://www.columbusmagazine.nl/zuid-amerika/peru/arequipa_en_lago_titicaca/reisreporter/fotos/125650.html (foto door Laretz)

Maar natuurlijk zijn jullie 10 keuzes ook mooie meren...... dit wilde ik alleen even kwijt omdat ik vond dat deze toch echt niet mochten ontbreken :-)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.