Reisnieuws

De tuin van Cuba

Gepubliceerd: 16 aug 2012 0
Pinar del Rio betekent letterlijk de Tuin van Cuba. Oftewel: duizenden tinten natuurgroen, ongecoiffeerde struiken en naald-, loof- en palmbomen kris kras door elkaar. Daardoorheen slingeren de mooiste weggetjes en in de lucht erboven cirkelen talloze aura’s spiñosa, lokale aasgieren. Columbus geeft je 24 redenen om naar Pinar del Rio te gaan!Tekst: Jorrit Roerdinkholder, Fotografie: Hadewych Veys1Zing het volklied mee - La BayamesaZing om in de stemming te komen het volkslied, La Bayamesa, net als de schoolkinderen elke ochtend stipt om acht uur op alle Cubaanse scholen. Sta in de houding, tussen de schellende cassettespeler en de kinderen in schooluniform en bekijk het hijsen van de vlag. Oefen op: www.nacion.cult.cu/en/musica.htm.2 Steun kleine voedselproducenten - HavanaBij marktstalletjes langs de weg koop je overheerlijk vers fruit zoals bananen en mango’s. Het kan gebeuren dat je geruime tijd door bijna onbewoond gebied reist, waar je lastig eten en drinken vindt, dus sla proviand en veel water in voor onderweg.3 Distilleer de lokale drank - Pinar del RioGuayabita is een soort brandy in twee soorten: droog (veertig procent alcohol) om te mixen en zoet (dertig procent) om puur te drinken, eventueel met ijs en een beetje citroensap. € 2,95 per fles. De directeur van de distilleerderij leidt je graag persoonlijk rond en laat je testen in een minuscule proefruimte. Distilleerderij Guayabita, Calle Isobel Rubito 189, Pinar del Rio.

 Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Wegdromers: 10 droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...