Reisnieuws

Florence, Italië

Gepubliceerd: 14 aug 2012 0
Lukt het de kersverse burgemeester van Florence, de ‘Obama van Italië’, zijn tweeduizend jaar oude stad nieuw leven in te blazen?

Tekst Dries Muus Fotografie Hanneke de VriesDe tweede renaissance van FloranceAls je met een Toscaanse kookdiva op stap gaat, is het een goed idee om af en toe ‘nee, dank je’ te zeggen. In twee uur is ons aangeboden: verschillende soorten cantuccini (koekjes, vers uit de oven), twee soorten dessertwijn (om de cantuccini in te dopen), cantuccinideeg, een bord wildzwijnragout, een espresso, trippa alla Fiorentina (koeienmaag, een Florentijnse delicatesse) met salsa verde en salsa piccante, een glas rode wijn, een kleine sandwich met truffelboter, truffelhoning, crostini met kippenleverpaté, drie soorten balsamicoazijn (een van dertig jaar oud), stukken meloen, Parmezaanse kazen, een Toscaanse komkommer en een tros witte druiven. Aan het eind van onze tour met deze Judy, een parmantige dame met een lach waar je een Fiat in kan parkeren, is het nog geen lunchtijd. De enige keer dat ik ‘nee, dank je’ heb gezegd, was bij het marktkraampje met zijden damessjaals.Diva CucinaRuim 25 jaar geleden verruilde Judy haar geboortestad San Francisco voor Florence. Ze trouwde een Florentijn en is inmiddels Toscaan onder de Toscanen. En een Diva Cucina: ze werkte in restaurants, schreef kookboeken, en runt een kookschool net buiten de stad. Vandaag leidt ze ons langs haar favoriete restaurants, traiteurs en marktkraampjes in de buurt van de Mercato Centrale en de Mercato di San Lorenzo (...)Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 25Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...