Reisnieuws

New York - Travelstyle

Gepubliceerd: 14 aug 2012 0
De laatste mode en New York zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Columbus stuurde haar modeteam naar New York en combineerde Nederlandse ontwerpen met New Yorkse designs. Columbus-redacteur Natascha van Aalst woont in New York en vroeg plaatselijke fashion designers what’s hot / and what’s not.Tekst & kleine portretten: Natascha van Aalst, Styling: Illanga van Throo, Fotografie: Gilbert Duijvestein, Model: Knesnia@IMG, Haar: Krister Atle@Personastudio.ny, Make-up: Nyree BassNaam: Dawn Cameron

Leeftijd: 32 jaar

Werkt als: financieel consultant en runt teashop Sanctuary Tea

Woont in: Battery Park/TribecaJe woont in Battery Park, in het ‘up and coming’ zuidelijkste puntje van Manhattan, hoe is het daar?

‘We wonen op de 24ste verdieping en hebben uitzicht over de stad en over het water. Daar geniet ik vooral ‘s morgens vroeg van, of tijdens die magische tien minuten rondom zonsondergang, die onze buurt in een sprookjestuin verandert. Ons appartementencomplex kreeg veel publiciteit omdat ze na 9/11 – toen Battery Park nog gewoon park was – door gingen met de bouw.’Is het waar dat je op de overblijfselen van 9/11 woont?

‘Er is meer grond ontstaan doordat de pieren zijn opgevuld met de dirt van de twee ingestorte wolkenkrabbers, gek idee he? Maar ik woon hier nu een jaar en ben heel blij met ons appartement. Het ligt vlakbij onze favoriete restaurants; The Harrison, daar eet je heerlijk ‘Amerikaans met een twist’. Of ga naar Ninja, een sushi-restaurant dat is ingericht als Samoerai-dorpje, waar alles draait om de experience; het is als Disneyworld, maar dan bij mij om de hoek!’Je bent zelf ook een restaurant aan het opzetten; Sanctuary Tea?

‘Ja, ik werk al jaren in finance, maar heb naast mijn werk ook een eigen bedrijfje. Sanctuary Tea is inmiddels geëvolueerd van tea shop naar restaurant waar je thee kunt drinken, maar ook speciale gerechten kunt eten die bereid zijn met thee; van muffins en scones tot tonijn, kip of onze thee-cocktails! We gaan in augustus open in Tribeca, heel spannend. Er zijn in New York niet veel goede plekjes om thee te drinken. Ik ga meestal naar Balthasar, waar eigenlijk alles goed is; de theeBalthasar, waar eigenlijk alles goed is; de thee, de koffie, de oesters...’Balthasar, doe maar duur! Heb je ook zo’n chique smaak als het op mode aankomt?

‘Ik heb al een jaar niets gekocht, al mijn geld steek ik in de tea shop. Maar ik kan nog wel wegdromen als ik langs de etalages van Nanette Lepore of Rebecca Taylor loop. Deze New Yorkse ontwerpers maken bohemien mode; funky, maar toch draagbaar, daar houd ik van.’New York kan – vooral in de hoogzomer – flink benauwend zijn, waar ga je heen als je de stad zat bent?

‘Ja, New York is op haar best in de lente en aan het einde van de zomer. Om de stad uit te zijn, gaan mijn man Hamish en ik naar New Jersey. Drie kwartier hier vandaan, ten westen van Hackensack, ligt de Split Rock Loop. Je kunt er hiken en kamperen middenin de natuur. En er is wildlife, dus vergeet je beren-spray niet!’Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?