Reisnieuws

Relax in Hong Kong (eilanden)

Gepubliceerd: 13 aug 2012 0
Wie aan Hong Kong denkt, denkt aan een levendige miljoenenstad. Een stad om te shoppen en te feesten. Een stad die nooit slaapt. Je denkt waarschijnlijk niet aan de honderden nauwelijks bewoonde eilandjes die vlakbij deze metropool liggen. Of aan piratenschatten en spookdorpjes...Tekst Jikke Zijlstra, Fotografie Lars BeekmanRelax in Hong Kong (eilanden)Voorzichtig stap ik uit het wankele bootje. Via een smal paadje, dat zich van de pier omhoog slingert door een jungle van groene takken, loop ik naar het gehucht Yim Tin Tsai, op het eiland Kau Sai Chau. Naast me klinkt geritsel. Ik kijk opzij en zie een dikke slang in de goot liggen. Van schrik kan ik geen stap meer verzetten. Ik staar met open mond naar het enge, bruine dier, dat er wél snel vandoor gaat.Dit is een vage plek. Het is hier zó onheilspellend stil. Ik zie geen mensen, alleen maar vervallen huizen waarvan de bewoners gevlucht lijken te zijn. Aan de deurpost van een half ingestorte pui hangen twee T-shirts aan kleerhangers. Alsof iemand ze daar een uurtje geleden heeft opgehangen om te drogen. In een ander huis, waarvan de deur open staat, is zelfs nog de complete inboedel aanwezig: een theepot en een houten miniatuurbootje op tafel, drie paar schoenen onder de bank, een doos mah jongstenen, ingelijste familiekiekjes. Alleen de dikke laag stof en de kalender uit 1992 – met foto’s van de Zaanse Schans! – bewijzen dat het huis al lang geleden is verlaten. Behoedzaam struin ik door de kamer, zonder me daar echt lekker bij te voelen. Dit hoort niet, denk ik steeds. Maar mijn nieuwsgierigheid is te groot. Ik loop naar een stapelbed met een dikke bult dekens. Het lijkt wel alsof er iemand onder ligt. Nu begin ik ‘m een beetje te knijpen. Stel dat er een lijk in ligt, flitst het door me heen. Weg hier! Maar juist als ik terug wil lopen naar de boot, hoor ik een mannenstem: ‘Hallo.’ Een stoot adrenaline vliegt door mijn aderen, mijn hartslag slaat op hol. In de deuropening staat een stevige Chinees in een zwembroek, met zijn handen in zijn zij. Zijn oogopslag is serieus, bijna streng. Hij vraagt wat ik hier doe...Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Duurzame donderdag: haaivriendelijke barrière

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien daarom het loodje. Maar dat hoeft niet!

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien da...

Topblog van de week: de ontspoorde trein

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te nemen op reis. Wij konden niet stoppen met lezen, julie ook?

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te...