Reisnieuws

Lissabon - Door de ogen van de locals

Gepubliceerd: 10 aug 2012 0
City Report: Lissabon, door de ogen van de locals. Lisboa, noemen de inwoners Lissabon. Lis boa, van luz boa, oftewel ‘mooi licht’. En dat klopt: door haar speciale ligging op zeven heuvels aan de rivier de Taag is de lichtval hier vaak bijzonder. En de stad niet minder.

Foto door: Matthijs de GrootDoor de ogen van...Met meer dan tien miljoen inwoners mag Lissabon met recht een metropool heten. Er is dan ook veel te doen en te zien, dus keuzes moeten worden gemaakt. En wie beter om je hier een handje bij te helpen dan de inwoners? Zes locals over hùn Lisboa.Hij: Frederico, 28 jaar webdesigner

Zij: Cristiana, 25 jaar tandarts

[strong]Wonen in:[/strong ]Stadswijk Anjos

Tijd: Zondag 11.40 uur·Frederico: ‘In het weekend gaan we graag naar Centro Cultural de Belém (1). Dit culturele centrum, (tevens een indrukwekkend, modern gebouw) met muziek, dans en theater heeft regelmatig wisselende exposities.’ Het Centro ligt in de stadswijk Belém. In Belém staan, ondanks vroegere aardbevingen, veel historische gebouwen en kan je lekker slenteren langs de Taag.·Cristiana: ‘We gaan nu eerst naar Pasteis de Belém (2), een in Lissabon wereldberoemd winkelcafé vanwege dit warme, knapperige cakeje met vanillevulling.’ Wanneer je op zondag te laat bent, dan sta je lang in de rij, zo geliefd is deze winkel bij locals.

·Een leuk restaurantje om te lunchen is volgens Frederico en Cristiana Restaurant Sagitario(3): heerlijke lokale visgerechten en een uitgebreide wijnkaart.

·In het weekend gaan Frederico en Cristiana vaak naar Alfama (4). Deze arme, oude wijk met een doolhof van kleine straatjes ligt rondom het kasteel Castelo de Sao Jorge. Hier is het oorspronkelijke Lissabon nog te zien. Oude vrouwen met snorren en was die buiten aan de lijnen hangt te drogen, brengen je terug je in de tijd.Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...

Staat een wildlife-ervaring bovenaan jouw bucketlist?

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hierin vind je 15 van onze favoriete wildlife-ervaringen. 

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hier...