Reisnieuws

Andalusië, Spanje

Gepubliceerd: 08 aug 2012 0
Een maand lang kropen we achter het stuur. Met een opengevouwen dak, de zon op ons gezicht, de radio aan en de kaart op schoot hadden we één missie: ontdek het echte Andalusië.Tekst Mark Mackintosh, Fotografie Pé ChanEl road trip perfecto por AndalucíaMálaga is niet een stad van grote gebaren, maar van kleine geneugten. Ondanks de locatie pal aan de Middellandse Zee hoef je geen grandioze strandboulevards of hippe kaderestaurants te verwachten. Dit is (nog) geen Barcelona – de kust heeft een rauw, industrieel randje met een cementfabriek pal achter een stadsstrand en een eenvoudige betonnen promenade. Die leidt naar Balneario (of Los Baños) del Carmen, een vervallen maar gezellig strandpaviljoen uit de jaren twintig, net buiten het centrum. De openluchtbar is open tot in de kleine uurtjes en op het dak heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Op zaterdag vinden er partijtjes en familiefeesten plaats. En bruiloftrecepties. Op het buitenterras, waar op een steenworp afstand golven tegen de branding beuken, vind je steevast pasgetrouwde stelletjes in vol ornaat. Er worden onder luide muzikale begeleiding liefdesliedjes gezongen. Schuif met een gerust hart aan. Voor de Andalusiërs geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd (...)Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 27Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.