Reisnieuws

Sardinië, Italië

Gepubliceerd: 07 aug 2012 0
Italiëliefhebbers kunnen geen genoeg krijgen van Sardinië – het eiland blijft verrassen. Op het Columbus-menu: wijn tanken bij nonnen, op visite bij elfen, surfen met je yogaleraar, een date met je prins op het witte paard en je neus in een zee-egel. En dat is slechts het voorgerecht. Stel je eigen dagmenu samen met onze tips!



Tekst Alexandra Gossin Fotografie Hanneke de Vries



Sardinië à la carte



Genot wordt op Sardinië bloedserieus genomen en daar kun je niet kort over zijn. Na de meest eenvoudige bestelling volgt geregeld een gepassioneerde uitwijding of zelfs discussie over je keuze. En noem kaas vooral geen kaas, maar wees zo specifiek mogelijk: je wilt de pittige pecorino Sardo of van geitenmelk gemaakte ricotta of casumarzu. Die laatste is overigens voor dare-devils, want gevuld met maden. Levende maden. De gemene deler van de Sardijnse keuken is echter – hoe kan het ook anders op een eiland – verse vis en zeevruchten. Liefst gegrild op een open vuur en gegarneerd met jeneverbes en mirte. De regionale must is kreeft, maar ook de door de Spaanse kolonisten geïnspireerde visstoofpotjes en bottarga, kuit van tonijn of harder, zijn niet te versmaden.



Plaatselijke pastaspecialiteiten zijn de culurgiones (ravioli met kaas en ei) en maloreddus (met saffraan gekruide gnocchi). Met recht beroemd is het Sardijnse brood, dat je als flinterdunne pizza kunt kopen (carta da musica) maar ook ciabatta is alomtegenwoordig evenals taartjes en gebakjes die met citroen, sinaasappel(sap) en amandelen op smaak zijn gebracht. Wijnliefhebbers proberen de regionale Vernaccia, een stevige drank die nog het meeste doet denken aan sherry. Net als de Spaanse specialiteit kun je een droge variant als aperitief nemen en een mierzoete als dessertwijn (...)



Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 28



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...