Reisnieuws

Milaan, Italië

Gepubliceerd: 07 aug 2012 0
Haal je beste hakken of designergympen maar uit de kast en verhoog nog snel even je kredietlimiet – we gaan shoppen in Milaan, de onbetwiste mode- en designhoofdstad van de wereld. Vijf Milanese creatieven wijzen de weg.Fotografie TriennaleMode en design mustsEen lokale grap: wat wordt er in Milaan onder de Heilige Drie-eenheid verstaan? Prada, Versace en Armani. En daarmee bedoelt de Milanees maar te zeggen dat zijn stad anders is. Je vindt hier niet het het Italië van de verbeelding – land van elegante maar vervallen stadspaleizen en lome, drie uur durende middagmaaltijden – maar het Italië van de toekomst. De 1,6 miljoen inwoners tellende metropool is al decennialang de economische motor van het land. Tijd is hier geld en werk gaat boven alles. De enorme industrieparken die het middeleeuwse stadshart omringen en de gejaagdheid van de locals mogen op het eerste gezicht niet uitnodigen tot een citytrip, maar de kracht van Milaan schuilt in zijn tomeloze energie. Als zakencentrum trekt de stad niet alleen bankiers en grote modehuizen, maar ook talloze kunstenaars, fotografen en industrieel ontwerpers, die hun creativiteit botvieren in boetiekwinkels, galerieën en een nachtleven zonder weerga in Italië. En daarmee beloont Milaan bezoekers met een zeldzaam goed: een gezonde dosis creatieve energie.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 28Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.