Reisnieuws

Bountyeilanden - Kokosnotendromen

Gepubliceerd: 31 jul 2012 0
Ze liggen eindeloos ver uit elkaar, sommige ongelofelijk afgelegen, maar hebben één ding gemeen: ze zijn op eilandgebied echt hét neusje van de zalm. Niet alleen verbleekt elke droom die je ooit had over onbewoonde bountypareltjes bij het zien van deze nog relatief onontdekte paradijsjes, je kunt je hier ook nog eens geweldig vermaken. Columbus ging op zoek naar negen kokosnotendromen die nog bestaan ook.Tekst:Floor Vink & Jessica BakkerLONG ISLAND - BAHAMAS - Favoriet van Christopher ColumbusLong Island was in 1492 een van Columbus’ eerste ontdekkingen. In de gehele lengte van het honderd kilometer langgerekte eiland van slechts zes kilometer breed loopt er een weg langs koloniale kerkjes, havens, kalksteengrotten en kleine dorpjes met spannende namen als Deadman’s Cay, Burnt Ground en Doctor’s Creek. Vroeger hadden kolonisten katoenplantages en hielden er vee en schapen. Toen de slavernij werd afgeschaft in 1834 raakten de katoenplantages in verval. Er zijn nog vele ruïnes uit die tijd te zien, prachtig overgroeid door de jungle. Logischerwijs komen de meeste mensen hier voor de bounty-ingrediënten, maar er is meer. Er wonen veel locals en behalve dat een deel van hen in het toerisme werkt, houden ze zich nog steeds bezig met boeren en vissen. Er zijn ruige heuvels in het binnenland. Durfals gaan duiken met witte haaien bij de in het noorden gelegen kaap Santa Maria. Zonaanbidders gaan naar de mooiste lange parelwitte zandstranden in het oosten en het westen. De zuidkant is door de ligging weer het best om te snorkelen - en te duiken. Er zijn nog 69 Bahama-eilanden, maar in tegenstelling tot sommige van de andere eilanden heeft Long Island zijn grote doorbraak nog niet gehad.Hoe kom je er?Diverse maatschappijen vliegen met een tussenstop op Nassau (hoofdstad Bahama’s) vanaf € 600 all-in retour. Daar vlieg je door naar Deadman’s Cay, Long Island vanaf € 154 all-in retour.Waar kan je slapen?Chez Pierre Hier verblijf je in een privé-huisje dat over de zee uitkijkt. Het is een eco-resort dat draait op zonne- en windenergie. Vanaf € 112, www.chezpierrebahamas.com. Stella Maris Resort Een hotel met een intieme landhuissfeer met informele, doch elegante uitstraling. Vanaf € 124, www.stellamarisresort.com. Cape Santa Maria Beach Resort Een tropische oase, slechts enkele voetstappen van de bountystranden vandaan. Vanaf € 188, www.capesantamaria.com.www.columbusmagazine.nl/bahamasKlik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Duurzame donderdag: haaivriendelijke barrière

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien daarom het loodje. Maar dat hoeft niet!

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien da...

Topblog van de week: de ontspoorde trein

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te nemen op reis. Wij konden niet stoppen met lezen, julie ook?

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te...