Reisnieuws

Antwerpen - Het plein: De Zuiderdokken

Gepubliceerd: 25 jul 2012 0
Cultuurminnende levensgenieters moeten naar Antwerpen. Of beter: naar de trendy wijk ‘Het Zuid’. En specifieker: naar de ‘Gedempte Zuiderdokken’. Op en rond dat plein gebeurt het allemaal: van lunch, borrel en diner tot exposities en spontane feestjes. Wij geven een hele adressenwaslijst – en lichten er een paar voor je uit.

      Tekst Chantal Tromp, Fotografie Olaf HammelburgDe Zuider-Dokken RockenDus je staat op de ‘Gedempte Zuiderdokken’. Maar waar te beginnen? Neem eerst eens rustig een kop koffie of een fijn Belgisch biertje in Bar Tabac (een begrip voor elke Antwerpenaar), L’Entrepot du Congo, Borghese, of op een van de gezellige terrassen van de Waalse Kaai of de Scheldekaai (aan het water) en overdenk daar je volgende bestemming in het Antwerpse. Een museum bijvoorbeeld. De drie belangrijkste van Antwerpen zijn: het Fotomuseum, het Koninklijk Museum van de Schone Kunsten en MUHKA (het Museum van de Hedendaagse Kunst Antwerpen). Maar rondom de Vlaamse en de Waalse Kaai barst het ook van de moderne galeries en exclusieve design- en interieurzaken. Antwerpen is een zeer visueel ingestelde stad. Dat blijkt ook wel uit de vele authentieke Art Nouveau-gevels en het stervormig stratenpatroon.Wie van winkelen houdt, is in Antwerpen ook aan het goede adres. Clinic is dè winkel van de stad - dat wordt duidelijk zodra je binnen bent. Het is niet zomaar een shop, maar een ‘denim and stuff market’. Met de nadruk op ‘and stuff’: je vindt er zitzakken, lampen, kleding (Seven for all Mankind, Bikkembergs, Paul Smith), schoenen, tassen, cd’s, food & drinks. Boekenliefhebbers moeten absoluut naar Blomberg, waar ze hun ondertitel ‘More than a bookstore’ naleven: naast sophisticated boeken, zijn er bijvoorbeeld ook moleskine kantoorartikelen te koop. Dansgraag publiek, moet een bezoekje brengen aan de flamenco dansschool PeÑa al Andalus. Het witte gebouw waarin deze is gehuisvest, doet Spaans aan - en dat gevoel wordt alleen maar versterkt als je binnen bent. Soms hebben toevallige passanten er geluk, wanneer flamencodanseres Ana Ramón spontaan een showtje geeft.Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Duurzame donderdag: haaivriendelijke barrière

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien daarom het loodje. Maar dat hoeft niet!

Van een haai in de baai wordt niemand blij. Hoewel het prachtige beesten zijn hebben we ze liever niet naast ons zwemmen. Helaas leggen veel haaien da...

Topblog van de week: de ontspoorde trein

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te nemen op reis. Wij konden niet stoppen met lezen, julie ook?

De Topblog van de week gaat over een spannend avontuur tijdens een treinreis in Ecuador. Communitylid Dalix weet op een boeiende wijze de lezer mee te...