Reisnieuws

’s Werelds vreemdste musea

Gepubliceerd: 09 jul 2012
0

Je kun het zo gek niet bedenken, of er is wel een museum over. Van kraanwater tot prikkeldraad, van grasmaaier tot slechte kunst, ze bestaan allemaal!

Museum van de blijvende schoonheid, Maleisië

Het Museum of Enduring Beauty, oftewel van de 'blijvende schoonheid' is te vinden in Melaka. Hier vind je tentoonstellingen over de meest vreemde schoonheidsidealen die mensen door de eeuwen heen hebben aanbeden. Zo zijn er displays van gebonden voeten, ronde schijven in de onderlip, getatoeëerde gezichten en ook het gebruik van vrouwen bij bepaalde stammen om hun nek op te rekken met gouden ringen.

Deutsches Currywurst Museum, Duitsland

Dat Duitsers graag worst eten is een feit en daarom is het ook niet geheel verbazingwekkend dat het currywurst museum in Berlijn te vinden is. In het museum leer je hoe de worst en currysaus wordt gemaakt, terwijl je zit op een giga worstensofa met reuzencurry druppels. Als de currywurst je dan nog niet de neus uitkomt, kun je je bezoek afsluiten in de snack lounge met natuurlijk het enige gerecht op het menu: currywurst.

Het duivelse touw museum, Verenigde Staten

Met ‘The Devil’s Rope’, touw van de duivel, wordt hier prikkeldraad bedoeld. Het is ons een raadsel waarom iemand een museum wijdt aan prikkeldraad, maar Texas heeft er toch echt een. Je kunt hier maar liefst 2000 verschillende soorten prikkeldraad vinden, dus wie weet raak je nog 'hooked'!

Museum van slechte kunst, Verenigde Staten

Er zijn enorm veel musea met lelijke kunst over de hele wereld, maar er is er maar eentje die er echt voor uitkomt dat niet alles even mooi is, en dat is het Museum of Bad Art. Dit Amerikaanse museum heeft een grote collectie met de meest vreselijke schilderijen ooit, waarbij er gedacht wordt dat de makers ervan geïnspireerd werden door buitenaardse muses. Grappig is het wel, dus zet de MoBA op je to-do lijstje wanneer je in Boston bent!

Sulabh internationaal toiletmuseum, India

Een museum met een luchtje! Na deze verzameling van vreemde musea komt het vast niet als een verrassing dat er ook een museum is over wc's. Het is te vinden in New Delhi, waar je de verschillende toiletten door de eeuwen heen kunt bewonderen, maar ook uitleg kunt krijgen over de toiletetiquette in India, hopelijk zonder demonstratie...

Foto's door Harald, Patriesje en Jackyislam.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.