Reisnieuws

10 plekken waar je niet heen wilt

Gepubliceerd: 21 apr 2012
1

Een eiland vol slangen, de meest moorddadige stad ter wereld of een asbestmijn: stuk voor stuk geen voor de hand liggende vakantieplekken. Je vindt ze dan ook niet terug in het rijtje ‘beste plekken ter wereld om te bezoeken’. Dit zijn de 10 plekken waar je juist NIET heen wilt. Eén voordeel: je loopt er niet over de hoofden van andere toeristen!


5
Asbestos Mine, Canada
Asbest is een verzamelnaam van zes in de natuur voorkomende mineralen, die bekend staan om hun vuurvastheid en een hoge geluidsabsorptie. Blootstelling aan asbest is slecht voor de gezondheid: het kan kanker of andere ziektes veroorzaken. Het is zo gevaarlijk, dat de EU al het gebruik van asbest heeft verbannen. Ben je toch nieuwsgierig en wil je een mijn vol met deze gevaarlijke mineralen bezoeken? Dat kan! Reis gewoon naar de Thetford Mines in Canada. Deze mijn is nog steeds volledig actief en de mijnwerkers zijn zelfs niet verplicht om bescherming te dragen. Ook wordt het vuil van deze mijn gestort in de nabijgelegen stad. Tijdens de zomermaanden worden er busreizen naartoe georganiseerd. Last but not least: de tickets zijn gratis!


4
Ramree Island, Myanmar
Op dit moeraseiland voor de kust van Myanmar leven duizenden zoutwaterkrokodillen, die tot de gevaarlijkste ter wereld behoren. Andere bewoners van het eiland zijn malaria dragende muggen en enorme schorpioenen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden er gruwelijke taferelen plaats: na gevechten tussen Britse en Japanse soldaten vluchtten honderden Japanse militairen de moerassen van het eiland op. Ze werden omsingeld door krokodillen, waarna slechts een handjevol mannen het incident heeft overleefd. Het is dan ook niet gek dat Ramree Island te boek staat als ‘het eiland met de meeste ongelukken met dieren’.


3
Yungas Road, Bolivia
Death Road is een weg van bijna 69 kilometer lang, die loopt van La Paz naar Coroico in de Yungas regio van Bolivia. De weg is zo gevaarlijk, dat deze inmiddels een legendarische status heeft bereikt: jaarlijks vinden er rond de 200 á 300 reizigers de dood. De vele kruizen herinneren aan de auto's en vrachtwagens die er naar beneden zijn gevallen. De weg is gebouwd in 1930 tijdens de Chaco oorlog tussen Paraguayaanse gevangenen. Het is een van de weinige routes die de Amazone, het noorden van Bolivia en de Yungas regio verbindt met de hoofdstad. De extreem steile hellingen, het smalle wegdek en het gebrek aan vangrails maken de Yungas Road tot een living hell voor alle automobilisten. Op veel plaatsen is het wegdek modderig en kunnen er stenen losraken van de weg.


2
De Vervreemdingszone, Oost-Europa
In een straal van 30 kilometer rond de kernramp van Tsjernobyl ligt de Vervreemdingszone. Deze zone wordt beheerd door een speciale administratie die onder het ‘Oekraïense Ministerie van Buitengewone Situaties’ valt. Na de evacuatie in 1986 weigerden duizenden inwoners hun huis te verlaten, waarna ze hier illegaal bleven wonen. Na meerdere pogingen tot uitzetting, worden de inwoners inmiddels geaccepteerd door de autoriteiten en krijgen ze zelfs ondersteuning. Door de vele actieve plunderaars is er veel politie op de been die bezoekers aan dit gebied beschieten. En anders word je wel ziek door de nog altijd aanwezige straling. Denk dus maar liever twee keer na, voor je besluit een bezoekje te brengen aan deze ‘Zone van Vervreemding’.


1
Ilha de Queimada Grande, Brazilië
Bij een Braziliaans eiland denk je al snel aan romantisch verlaten stranden, wapperende palmbomen en een golvende zee. Maar uit de kust, ten zuiden van São Paulo, ligt het eiland Queimada Grande (ook wel Snake Island) waar dit tropische plaatje helemaal niet op van toepassing is. Op dit door rotskliffen omringde eiland vind je bijna geen mens, en dat is niet zonder reden. Het eiland heeft namelijk een gevaarlijke bewoner, de enorm giftige Gouden Lanspuntslang waar er per vierkante meter tussen de één en vijf van voorkomen. Als je door deze slang van een halve meter gebeten wordt, smelt het vlees rond de beet weg door het krachtige gif. De slangen zijn zelfs zo gevaarlijk, dat de Braziliaanse Marine een verbod heeft gelegd op het betreden van dit eiland, behalve als je een vergunning bij je draagt...
Hoofdbeeld door: Mud Lab

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

indy31

Door: indy31 • Geplaatst op

Leuk artikel, alleen ter aanvulling wil ik melden dat de Yungas Road sinds 2006 een veiliger alternatief heeft. Na 20 jaar bouwen loopt er ten zuiden van de Yungas Road een nieuwe weg (een by-pass) van La Paz naar Coroico welke een stuk veiliger en breder is. Hierdoor wordt de Yungas Road minder gebruikt en gebeuren er minder ongelukken. Wel is de weg nu nog interessanter voor mountainbikers; een weg met spannend verhaal en over zijn lengte van 64km bijna geheel bergafwaarts met een hoogteverschil van 3300m.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.