Reisnieuws

Afwisselend Noorwegen

Gepubliceerd: 06 feb 2012
0

De Noorse natuur is een fascinerend schouwspel, dat je aandacht blijft vasthouden. Van glooiende hellingen en uitdagend hooggebergte tot kalme fjorden, ruige rivieren en kilometers uitgestrekte kusten, Noorwegen kent het allemaal. De uitgestrektheid van het land garandeert spectaculaire vergezichten en biedt vele mogelijkheden. Zet je zintuigen op scherp, want je zult ze hier allemaal nodig hebben!

Saphira Ursepuny
Saphira Ursepuny
Geiranger fjord - Terje Rakke, Nordic Life, Fjord Norway

Noorse natuur

Dat de natuur een grote rol speelt in Noorwegen valt niet te ontkennen. De Noren doen er dan ook alles aan om de natuur en haar schoonheden te waarborgen. Er zijn 30 Nationale Parken waar je uitgebreid kunt kennismaken met de flora en fauna die het land rijk is. Maar ook buiten de parken is het landschap ongerept en puur en komen natuurliefhebbers ruimschoots aan hun trekken.

Foto: Geiranger fjord - Terje Rakke, Nordic Life, Fjord Norway


Actief in Noorwegen

Naast de prachtige natuur biedt Noorwegen vele andere mogelijkheden voor vermaak. Wat te denken van onder meer skiën op een gletsjer, zwemmen in een van de heldere Noorse meren, wandelen in de bergen of fietsen op idyllische landweggetjes?

Ook het huren van een auto is een aanrader. Volg een van de 18 Nationaal Toeristische routes en laat je zonder al te veel inspanning verrassen door de diversiteit van het landschap. Kies bijvoorbeeld voor een kennismakingsrondje in de bergen en langs de fjorden, of trek de stoute schoenen aan en rijd door naar het ultieme reisdoel: Noord Noorwegen.

Foto: Telemark - Vidar Askeland, Innovation Norway


Lichte zomerse nachten

In de zomer gaat de zon nauwelijks of niet onder. Deze lange, lichte dagen bieden je extra uren om volop te genieten van je reis. De nieuwsgierigen onder ons rijden in de zomer naar het hoge noorden om naar de middernachtzon te kijken. Niets minder dan een fascinerende en gedenkwaardige belevenis! De uitgestrektheid van het land zorgt ervoor dat je als reiziger in contact komt met verschillende klimaattypes. Zo variëren de temperaturen s' zomers in Noorwegen van gemiddeld 15 graden tot boven de 25 graden. Iets waar bij het inpakken van de koffer rekening gehouden moet worden.
Foto: Noordkaap - Trym Ivar Bergsmo


Lees meer over de spectaculaire natuur en vele activiteiten in Noorwegen op Visitnorway.nl


Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en LIKE ons op Facebook!
Wil je nog meer genieten van het mooie Noorwegen? Lees dan gauw verder:


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.