Reisnieuws

Gevaarlijke weg 1: Yungas Road, Bolivia

Gepubliceerd: 23 nov 2011
1

Volgens de Association for Safe International Road Travel gaat de titel voor de meest gevaarlijke weg ter wereld naar de oude Yungas Road in Bolivia, die loopt tussen de hoofdstad La Paz en de stad Coroico in de Yungas jungleregio.
De Yungas Road - in 1930 gebouwd door krijgsgevangenen uit Paraguay - was tot voor kort de belangrijkste route van La Paz naar het noorden van het Amazone regenwoud in Bolivia. De weg verschilt bijna vier kilometer in hoogte, is extreem smal en mistig en onderhevig aan veelvuldige aardverschuivingen. Het hele stuk biedt totaal geen bescherming tegen de steile kliffen die je auto recht naar beneden de diepte in laten vallen. De route eist ongeveer tweehonderd tot driehonderd levens per jaar en de weg is dan ook bezaaid met kruizen en gedenktekens op de plekken waar auto's naar beneden zijn gestort. De weg is zelfs zo gevaarlijk dat hij wereldwijd de Death Road wordt genoemd.
Gelukkig is er inmiddels een alternatieve, veiligere weg gekomen, maar echte spanningszoekers zoeken de Yungas Road nog steeds op.Beeld door: Yoavsion.flickr.comdeel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

talldutch

Door: talldutch • Geplaatst op

De oude weg wordt alleen nog gebruikt door toeristen, die via de oude weg per fiets naar Coiroco afdalen, al het openbare vervoer gaat over de nieuwe weg, die erg breed en veilig is. De weg van La Paz naar Coiroco is derhalve zeker niet meer de gevaarlijkste ter wereld.

Alleen als je de afdaling per fiets doet, moet je oppassen dat je natuurlijk niet de berg afgaat aan de afgrondkant. Maar die kans is erg klein als je je gedraagt...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.