Reisnieuws

Hurtigruten, een onvergetelijke zeereis

Gepubliceerd: 13 sep 2011
0

Varen in een oud postschip langs de kust van Noorwegen: dát is Hurtigruten. In totaal doet het schip 34 havens aan, van Bergen in het zuiden van Noorwegen tot Kirkenis in het uiterste noorden – vlakbij de grens met Rusland.

In de zomer geniet je aan boord van de groene omgeving en de middernachtzon, in de winter van het prachtige witte landschap en natuurlijk het noorderlicht dat met je zintuigen speelt. De plaatsen die op de heenreis ’s nachts worden aangedaan, worden op de terugreis overdag bezocht, waardoor de diverse steden steeds weer een ander aangezicht hebben.

Wanneer Hurtigruten aanmeert, kun je van de boot af en de omgeving verkennen - bij de ene plaats langer dan bij de andere. Er worden in verschillende steden georganiseerde excursies aangeboden, zodat je meer komt te weten over de plaats, geschiedenis en de flora en fauna.

Choose your own way

Er zijn twee verschillende reizen met Hurtigruten naar het uiterste noorden mogelijk. De klassieke reis, die twaalf dagen duurt, neemt je mee van Bergen naar Kirkenes en weer terug en stopt op alle 34 havens tussen de twee steden in. Een enkele reis is ook mogelijk, waarbij in zeven dagen via tussenstops eveneens van Bergen naar Kirkenis wordt gereisd, maar waarbij de terugtocht ontbreekt. Op deze manier kun je terugreizen door het binnenland en kennismaken met een andere kant van de natuur.

Voor meer informatie, bezoek VisitNorway.nl, de officiële reisgids naar Noorwegen.

Lees meer over Noord Noorwegen:

Fotocredits: hoofdbeeld door nordlys, artikelbeeld door Andres Giubelli, Visitnorway.com

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.