Reisnieuws

Bijzonder overnachten in het ijshotel

Gepubliceerd: 13 sep 2011
0

Het fenomeen bestaat al een tijdje en toch blijft het een bijzondere attractie: een overnachting in een iglo, ijs- of sneeuwhotel. Op het eerste gezicht lijkt het een ijskoude ervaring, maar al snel zul je tot de ontdekking komen dat de bijzondere gastvrijheid het tot een heel warme aangelegenheid maakt.

De speciale (nacht)kleding, slaapzak en een warme rendiervacht doen de rest. Om nog maar te zwijgen van de warmte van de liefde… De binnentemperatuur varieert van ongeveer -4 tot -7 graden Celcius en de badkamers en wc’s bevinden zich veelal in een verwarmd houten huis naast het hotel.

Elke keer anders

De meeste van deze accommodaties tref je boven de poolcirkel en het zal je dan ook niet verbazen dat Noord Noorwegen er enkele telt. Ze worden gehouwen uit enorme blokken ijs uit de bergmeren uit de omgeving en afgemaakt met verse sneeuw. Elk jaar opnieuw. De hotels zijn dus alleen in de wintermaanden te bezoeken en juist dat maakt het zo uniek.

Meestal wordt de omgeving van een ijshotel voorzien van ijssculpturen: prachtige beelden gemaakt van helder ijs, die het geheel tot een bijzonder plaatje maken.
In Alta staat het grootste ijshotel van Noorwegen, en het is tevens het meest noordelijke ijshotel met kapel. In Kirkenes kun je overnachten in een sneeuwhotel en wanneer de reis naar Spitsbergen voert, kun je overnachten in een originele iglo.

Leuke tips!

Wie voor het slapen nog een drankje wil nemen, kan bijvoorbeeld een wodka uit een ijsglas drinken. Durfals ontspannen zich eerst een tijdje in de sauna en rennen vervolgens over het terrein naar de jacuzzi in de buitenlucht. Een verademing!

Beleef het mee op Reisreporter.nl

Reisreporter Trude ging je voor en liet haar bijzondere belevenis bij ons op de community achter: 'Niet alleen de hotelkamers zijn van sneeuw en ijs gemaakt, ook alle bedden, tafels en stoelen zijn van ijs. Gelukkig slaap je op een rendiervacht en in een donzen slaapzak, en om bij te komen van een koude nacht kun je 's morgens opwarmen in een hot tub of de sauna.'

Voor meer informatie, bezoek VisitNorway.nl, de officiële reisgids naar Noorwegen.

Lees meer over Noord Noorwegen:

Fotocredits: hoofdbeeld door Gotofoto.no, artikelfoto's door Terje Rakke, Nordic Life, Visitnorway.com
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.