Reisnieuws

Met de honden door de sneeuw

Gepubliceerd: 13 sep 2011
0

De ultieme manier om door de sneeuw te trekken is zonder twijfel op een huskyslee. Zodra de dolenthousiaste viervoeters door hebben dat ze weer op avontuur gaan, staan ze te kwispelen van ongeduld. De witte sprookjesnatuur in het noorden van Noorwegen is hun domein en ze leiden je graag de weg door deze betoverende wereld waar rust, ruimte en een ongerepte natuur de boventoon voeren.

Met de huskyslee op avontuur

Huskysledetochten zijn op elk moment van de dag te maken, zowel overdag als ’s avonds. In het donker door de sneeuw razen lijkt misschien een beetje vreemd, maar is zeker de moeite waard. Als je een tijdje onderweg bent in de duisternis, wennen je ogen aan minder licht en kun je genieten van de gigantische sterrenhemel, en misschien zelfs van het betoverende noorderlicht. De tochten, lang of minder lang, zijn op verschillende plaatsen in Noord Noorwegen te boeken, bijvoorbeeld in Tromsø, Alta, Karasjok, Kirkenes, of op Spitsbergen.

Wie geen genoeg kan krijgen van deze bijzondere ervaring, kan ook meerdaagse sledetochten maken, waarbij de nacht wordt doorgebracht in sfeervolle huisjes en berghutten. Deze meerdaagse tochten zijn het beste in het voorjaar te maken, wanneer de zon weer iets langer aan de hemel staat.

Huskyrace

Wie de plaats Alta medio maart bezoekt, is getuige van de meest noordelijke en langste huskyrace ter wereld. Deze jaarlijkse World Cup Race die te boek staat onder de naam Finmarksløpet duurt maar liefst zeven dagen lang en start in 2012 op 10 maart. Het evenement kent verschillende klassen en voor elke klasse wordt aan het einde van de rit een winnaar bekend gemaakt.

Voor meer informatie, bezoek VisitNorway.nl, de officiële reisgids naar Noorwegen.

Lees meer over Noord Noorwegen:

Fotocredits: hoofdbeeld door Joern Tomter, huskytocht door Terje Rakke, Nordic Life, Innovation Norway

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.