Reisnieuws

Vlag 6: Brullende vlag

Gepubliceerd: 17 aug 2011
0

Dezelfde kleur vlag als van de Waalse haan, maar met een iets gevaarlijker dier. Voor sommige Nederlanders ongetwijfeld ook een herkenbaar symbool. Rara.. bij welke regio hoort deze vlag?

Tip: Deze dolle leeuw staat op de vlag van een regio in het noordelijke deel van een West-Europees landje. Dit land is verdeeld in twee deelstaten, met elk hun eigen bestuur. Het gebied grenst aan de Noordzee en bestaat vooral uit laagland. Qua cultuur heeft het veel weg van ons eigen kikkerlandje.

Antwoord: Dit is de vlag van het noordelijke deel van België: Vlaanderen. Op bestuurlijk vlak vormt het het geheel van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Gewest. Het is een van de meest welvarende regio’s in Europa. De officiële taal van Vlaanseren is het Nederlands, maar in de hoofdstad Brussel ligt dat ingewikkelder. De officiële talen van Brussel zijn namelijk het Nederlands en het Frans, maar door de verfransing van Brussel is het Frans er de dominante taal geworden. In Vlaanderen is een heterogene beweging actief, die Vlaanderen meer autonomie wil bezorgen. Hetzelfde geldt voor de zuidelijke deelstaat Wallonië.

De Vlaamse vlag, meestal de Vlaamse Leeuw of de leeuwenvlag genoemd, is de vlag van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Gewest. Deze werd officieel aangenomen als vlag van de Raad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap in 1973 en later, in 1985, als vlag van de Vlaamse Gemeenschap. In 1990 kreeg ook het wapenschild de status van officieel symbool.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.