Reisnieuws

Bedreigde volken 2: De laatste van zijn volk

Gepubliceerd: 02 aug 2011
0

In het Amazone regenwoud in Brazilië leeft een eenzame man. Hij wordt de 'laatste van zijn volk' of 'Man van de kuil' genoemd, omdat hij grote kuilen graaft om dieren te vangen of om zich in te verschuilen. Er wordt aangenomen dat hij de laatste overlevende van zijn stam is. De rest werd waarschijnlijk uitgemoord door veeboeren die het gebied van Tanaru in de deelstaat Rondônia bezetten.
De 'laatste van zijn volk' leidt een eenzaam bestaan en is voortdurend op de vlucht. Hij heeft totaal geen behoefte aan contact en het is dan ook moeilijk om een goede foto van hem te nemen. Wel hebben onderzoekers hem weten te filmen in zijn kleine, rieten hut in het regenwoud. Zijn naam, de taal die hij spreekt en tot welke stam hij behoort zijn door het nihile contact onbekend. De man leeft van het jagen op dieren en verbouwt zijn eigen groente en fruit.

FUNAI heeft een klein stukje regenwoud afgebakend om de eenzame man te beschermen. Dit stukje bos wordt helemaal omgeven door land van veeboeren en die zijn niet snel tevreden met het land dat ze hebben. Ze willen meer en zetten daarom huurmoordenaars in om ongecontacteerde Indianen in Rondônia te doden. Ook de 'laatste van zijn volk' werd eind 2009 het doelwit van gewapende overvallers. Volgens FUNAI wist hij echter te ontsnappen en leeft hij nog ergens in het woud eenzaam voort.
Foto door: FUNAI
Bron: Survival International
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.