Reisnieuws

Reisreporter van het jaar 2011: de jury

Gepubliceerd: 15 jun 2011
0

De competitie Reisreporter van het Jaar 2011 is in volle gang. Op 9 december 2011, 12.00 uur sluit de wedstrijd. Een spannend moment, want dan wordt bekend welke Reisreporters in de Top-100 staan en dus kans maken op die felbegeerde titel én een reportagereis naar Patagonië!

De jury zal de moeilijke taak wachten om uit alle motivatiebrieven van de Top-100 Reisreporters een uiteindelijke winnaar, een runner-up en een reisschrijver te kiezen. Daarbij zal gelet worden op:

~ kwaliteit
~ activiteit
~ sportiviteit
~ originaliteit
~ variëteit

De jury van 2011 bestaat uit:


Louise ten Have, fotograaf en hoofdredacteur van Columbus Magazine

Na jarenlang als fotograaf voor verschillende tijdschriften gewerkt te hebben, besloot Louise in 2005 de grote sprong te wagen en samen met Matthijs Columbus Magazine op te richten. Voor iedere editie reist ze de wereld over naar de meest ongerepte plekjes en fotografeert ze de hoofdreportage voor het magazine. Als hoofdredacteur bewaakt ze daarnaast de uitstraling en kwaliteit van het tijdschrift en heeft ze als geen ander een gevoel voor woord en beeld. Als belichaming van Columbus zal ze erop letten of de Reisreporter voldoet aan alle bovenstaande punten en het gevoel van Columbus onderschrijft.


Jan Vermeer, natuurfotograaf

Vermeer werkt al ruim 15 jaar als professioneel fotograaf voor verschillende tijdschriften en heeft vele prestigieuze prijzen in de wacht gesleept, waaronder een prijs in de competitie 'BBC Photographer of the Year 2009'. Daarnaast geeft hij fotografieworkshops en heeft hij een breed scala aan boeken, kalenders, agenda's en posters gepubliceerd. Vorm en compositie bepalen sterk de uitstraling van zijn beelden. Het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld is, waarop we zuinig moeten zijn. Of zoals hij het zelf verwoordt: 'Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen'. Daar zal hij dan ook naar op zoek gaan bij de Reisreporters. Bekijk de website van Jan Vermeer


Ton van der Lee, journalist, reisschrijver en filmmaker

Nadat Ton jarenlang een eigen filmbedrijf had in Nederland, besloot hij dertien jaar geleden te verhuizen naar Afrika. Het continent had tijdens de verschillende documentaires die hij had gemaakt in conflictgebieden zijn hart gestolen. Je kunt Ton gerust een professioneel reiziger noemen: jarenlang zwierf hij door de woestijn van Namibie, bouwde hij een kasteel in Mali en maakte hij een pelgrimstocht naar het mystieke Songhaivolk. Ton heeft naast meerdere documentaires ook acht boeken gepubliceerd. Ook fotografeert hij zelf. Als all-round reiziger met jarenlange ervaring als schrijver, fotograaf en filmmaker zal hij een zeer deskundig oordeel kunnen vellen over de kwaliteit van de foto's, tips en reisverhalen van de Reisreporters. Bekijk de website van Ton der van Lee


Houd de website in de gaten!

Nadat de wedstrijd is gesloten, zal de jury in beraad gaan om te bepalen wie een jaar lang de titel Reisreporter van het Jaar 2011 mag dragen en daarmee op reportage naar Patagonië mag . De winnaar zal begin januari 2012 bekendgemaakt worden.
Houd Reisreporter.nl en de nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie!
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.