Reisnieuws

Road Trip USA: Route 66

Gepubliceerd: 10 mei 2011
0

De historische en romantische Route 66 kent iedereen van het bekende Rolling Stones nummer. Zo niet, dan is het tijd om het te leren kennen! Waan je in de jaren '80 en kom langs grote neonborden en gezellige wegrestaurantjes.

De romantiek van Route 66 blijft mensen over de hele wereld boeien. Deze route loopt tussen Chicago en Los Angeles en door het hart van de Verenigde Staten. Als je op zoek bent naar grote neonborden met reclame, roestige stops in the middle of nowhere of kitscherige americana, doe dan zoals het liedje zegt en 'get your kicks on Route 66’.

Hoofdweg van Amerika

Voor het Route 66 werd genoemd, werd deze weg doorsneden door een van de eerste transcontinentale snelwegen van het land. De route kreeg de titel ‘Hoofdweg van Amerika’ omdat het door kleine dorpjes in het midwesten en zuidwesten slingerde. De weg werd eveneens ingesloten door honderden cafés, motels, tankstations en toeristische bezienswaardigheden.

Tucumcari

Tegenwoordig is het niet langer een hoofdroute doorheen het land. Route 66 behield wel gedeeltelijk haar bijzondere aantrekkingskracht want het was ten slotte hier dat de road trips ontstonden. Enorme reclameborden en gigantische standbeelden langs de weg vertellen bezoekers over een verbijsterende reeks attracties zoals zwemmen langs reusachtige blauwe walvissen of overnachten in Tucumcari, een plaats in New Mexico. Met de campagne ‘Tucumcari Tonite’ werden motorrijders uitgenodigd om de nacht door te brengen in een van de 2000 motelkamers in Tucumcari.

Route 66

Diezelfde commerciële activiteit en zelfpromotie hebben de steden geholpen langs deze route te overleven. Doordat reizigers willen proeven van deze Amerikaanse ervaring, bleven veel wegrestaurants en motels open en ook vele bezienswaardigheden langs Route 66 bleven hierdoor bestaan. Toch hebben veel unieke, oude cafés en motels het moeilijk te overleven. Route 66 wordt waarschijnlijk meer dan andere routes beïnvloed door andere autowegen doorheen Amerika. Bij veel trajecten word je namelijk gedwongen om de oude Route 66 te verlaten en de nieuwe wegen te volgen.

Amerikaanse scènes

Route 66 loopt dwars door enkele prachtige Amerikaanse scènes. Zo kom je voorbij Los Angeles, de Grand Canyon, langs de indiaanse gemeenschappen in de zuidwestelijke woestijn naar de zanderige straten van St. Louis en Chicago. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Route 66, verlangt naar de goede oude tijd van de route of gewoon de verschillende landschappen wilt ervaren, Route 66 biedt je een onvergetelijke reis doorheen Amerika.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.