Reisnieuws

Road Trip USA: The Loneliest Road

Gepubliceerd: 10 mei 2011
0

The Loneliest Road voert je door het hart van Amerika langs belangrijke steden als San Francisco en Washington DC. Maar ook kleinere steden zijn te vinden langs deze route.

Deze eenzame weg loopt van de ene kust naar de andere door het hart van Amerika. De US-50 slingert doorheen een dozijn verschillende staten en vier provinciehoofdsteden waaronder Washington DC. Langs de route zijn enkele van de mooiste landschappen van het land zoals bijvoorbeeld de Sierra Nevada – een bergketen in het westen van de Verenigde Staten – en de Rocky Mountains te zien. Daarnaast vind je langs deze route de uitgestrekte landerijen van de Great Plains of Grote Vlakten en de uitgedroogde woestijnen van Utah en Nevada. Rijd van het westen naar het oosten en ga zo terug in de tijd van het hoogtechnologische industriegebied in Silicon Valley naar het Wilde Westen van midden negentiende eeuw. Vervolgens kom je aan bij de Atlantische Oceaan in de buurt van enkele van de oudste en best bewaarde koloniale landschappen van de Verenigde Staten.

Backbone of America

De US-50 gaat letterlijk dwars door honderden kleine steden en maakt een dwarsdoorsnede door de natie waardoor Time Magazine bijna een volledig nummer aan de route wijdde. In dit nummer vertelt Time Magazine het verhaal van de route met als titel 'Backbone of America' of 'de ruggengraat van Amerika'.

Utah

Deze Loneliest Road begint in San Francisco en gaat dwars door het middenste gedeelte van Californië langs de hoofdstad Sacramento. Vervolgens loopt de route omhoog naar de Sierra Nevada langs de oevers van Lake Tahoe en zo de staat Nevada binnen. De US-50 is een van de mooiste langeafstandsroutes in het land, op voorwaarde dat je te vinden bent voor kilometers van bergen en blauwe lucht. Nadat je de Great Basin woestijn in Utah passeerde, gaat de route langs de Wasatch Front, een stedelijk gebied in het noordelijke gedeelte van Utah.

Arkansas River

Ga verder oostwaarts en steek de Continental Divide – een bergkam in Noord- en Midden-Amerika – over. Vervolg je weg langs de Arkansas River, dat tevens een zijrivier is van de Mississippi, en kom langs de historische Santa Fe handelsroute. De route komt hier over de Great Plains pas echt tot zijn recht met haar hypnotiserende landschap van watertorens, molen, spoorlijnen en het ene kleine stadje na het andere.

Washington DC

US-50 steekt vervolgens de Mississippi over naar de veel oudere landschappen van Illinois, Indiana en Ohio. Nadat de route langs de achterlanden van West-Virginia slingerde, kom je plots terecht in de overweldigende macht en rijkdom van Washington DC waarna je de route beëindigd aan de pittoreske vissershavens en landbouwgemeenschappen van het oostelijke deel in Maryland.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.