Reisnieuws

Road Trip USA: The Oregon Trail

Gepubliceerd: 10 mei 2011
0

Zoals de naam al doet vermoeden, begint deze route aan de kust van Oregon. Via belangrijke bezienswaardigheden als Mount Rushmore en Amish landerijen kom je terecht in de levendige badplaats Cape Cod.De Oregon Trail of US-20 begint bij de ruige kust van Oregon en eindigt aan het strand van Cape Cod. De grote bezienswaardigheden langs deze route zijn Niagara Falls – een stad in de staat New York – en Yellowstone National Park in Wyoming waar jaarlijks zo'n drie miljoen bezoekers komen. Daarnaast kom je ook langs de grote steden Boston en Chicago en langs twee halls of fame, een in Cleveland voor rock 'n' roll en een in Cooperstown voor de honkbalspelers. US-20 heeft voor ieder wat wils want ook musea, klassieke wegrestaurantjes en idyllische steden zijn langs deze route te vinden.

Opmerkelijke monumenten

De US-20 start in het westen van de Verenigde Staten. Het landschap langs deze route is nog steeds even eenzaam als 150 jaar geleden. Halverwege krijg je twee opmerkelijke monumenten te zien: Mount Rushmore – een nationaal monument in de Black Hills nabij Keystone, South Dakota waar vier voormalige Amerikaanse presidenten naast elkaar zijn uitgehouwen in een berg – en Carhenge – een replica van Stonehenge.

Chicago

Wanneer je de Mississippi op Dubuque oversteekt, houdt de route als het ware even halt waar je een blik kunt werpen op Chicago. Daarna buigt de US-20 af naar het oosten door het heropgeleefde 'Rust Belt', het gebied dat het zwaartepunt van de industrie vormde binnen de Verenigde Staten. Deze dichtbevolkte regio bevat ook enkele goed bewaarde historische sites, zoals Amish landerijen, en autofabrieken die het land van de mooiste auto's voorzien.

Cape Cod

In de provincie New York volg je de route over een historische middenweg, tussen de trage boten op de Erie Canal en de New York State Thruway, een tolweg in de staat New York. De route kronkelt langs de noordelijke rand van het prachtige Finger Lakes voor het de Hudson rivier oversteekt naar het westen van Massachusetts. Deze historische route voert je langs de steden Lexington en Concord naar Boston. Vanaf Boston volgt de US-20 de US-6 naar het puntje van Cape Cod aan de mooie en levendige badplaats Pronvincetown.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.