Reisnieuws

Road Trip USA: The Great Northern

Gepubliceerd: 10 mei 2011
0

The Great Northern schenkt je naast een road trip door de Verenigde Staten ook een kijkje in enkele belangrijke steden van Canada. Ideale route dus als je niet de hele tijd in Amerika wilt vertoeven.

The Great Northern begint in het westen van de Verenigde Staten vlakbij de havenstad Seattle. Deze route loopt stijl omhoog over het vulkanisch Cascadegebergte waardoor je in slechts een uurtje tijd van zeeniveau naar een indrukwekkende berghoogte klimt. Eenmaal de absolute hoogte bereikt, daalt de route naar het Columbia Plateau, een van nature droog gebied dat zich uitstrekt van het zuiden van de staat Washington via Noord-Oregon tot in Idaho. In Washington ga je noordwaarts langs het topje van de Idaho Panhandle, het uiterste noordelijke puntje van de Amerikaanse staat Idaho, en rijd je vervolgens het westen van Montana binnen, een staat van bossen, rivieren en wildlife.

Great Plains

Op de oostelijke flank van de Rocky Mountains daalt de route plotseling af naar de vlaktes van de noordelijke Great Plains, een groot prairiegebied in de Verenigde Staten en Canada. Dit lijkt op het eerste gezicht een leeg gebied, maar het heeft een rijke geschiedenis. Ooit zwierven de buffels hier namelijk vrij rond en regeerden indianenstammen als de Shoshone, Blackfeet, Sioux en Cheyenne over dit gebied.

De grens met Canada

Halverwege het continent ontdek je de Great North Woods in Minnesota en vervolg je je weg naar Wisconsin en het opperschiereiland van Michigan. Wanneer je doorrijdt naar het oosten, steek je de grens met Canada over in Ontario en loopt de route dwars door Ottawa, de hoofdstad van Canada. Voor The Great Northern terugkeert naar de Verenigde Staten nabij Lake Champlain, kom je langs de francofiele omgeving van Montreal, de tweedegrootste stad van Canada.

Main

Vanaf Lake Champlain slingert de route zich langs de bossen van de Green Mountains in Vermont en de witte bergen van New Hampshire. De weg daalt af naar de kust van Maine waar het de Atlantische Oceaan bereikt bij Bar Harbor – een stadje in Hancock County, Main – en Acadia National Park.

Duluth

Meer nog dan steden en dorpjes spelen landschappen bij deze route de hoofdrol. Tussen Seattle en Montreal zijn de grootste steden langs deze weg Spokane en Duluth. Nadat je dagen langs kleine dorpjes en open vlaktes reed, zul je Duluth ongetwijfeld een bruisende stad kunnen noemen.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.