Reisnieuws

Road Trip USA: Appalachian Trail

Gepubliceerd: 10 mei 2011
0

Dit is de langste route in het hele land en leidt je langs belangrijke steden en historische bezienswaardigheden. Daarnaast maakt New York City eveneens deel uit van de Appalachian Trail.

De Appalachian Trail is de langste route in het land. Deze slingert van de noordelijke bossen van Maine naar het zuiden van Georgia. Je zult met de auto niet dezelfde dingen zien als wanneer je te voet zou gaan, maar deze schilderachtige route loopt bijna parallel met de voetgangersroute waardoor je de schoonheid van het land kunt bezichtigen zonder het zweet en de blaren. De Appalachian Trail is een tweebaansweg die je langs een schat aan fascinerende steden en historische bezienswaardigheden leidt.

New York

Het hoogtepunt van deze route is de 1800 meter hoge Mount Washington, de hoogste berg in het noordoosten van de Verenigde Staten. De weg slingert door de Green Mountains van Vermont, waar je langs verbazingwekkende zomerverblijven rijdt, naar Berkshires waar cultuurliefhebbers uit Boston en New York het liefst de zomer doorbrengen. De steden worden nog nuffiger en mooier wanneer je binnen woon-werkafstand van New York City komt.

Pennsylvania

Voorbij New York City vervolgt de weg zich door de Delaware Water Gap, een plaats in de Amerikaanse staat Pennsylvania, om vervolgens het industriële Lehigh Valley binnen te komen. Deze laatste was vroeger 'het land van kolen en staal' dat tegenwoordig de grootste moeite heeft een economische vervanger te vinden. Ten zuiden van Lehigh Valley kom je langs het hart van de beroemde Pennsylvania Dutch Country, een gebied in het zuidoosten van Pennsylvania waar het eenvoudige leven wordt aangetast door overvloedig toerisme.

North Carolina

Ten zuiden van Pennsylvania slingert de Appalachian Trail dwars door de natuur en is er in de verste verte geen stad te bekennen. De route loopt langs Virginia's Shenandoah National Park en gaat verder langs de Blue Ridge Parkway voorbij de adembenemend bergen van North Carolina. Van hieruit kun je een omweg maken om historische bezienswaardigheden te bezoeken zoals Thomas Jeffersons Monticello, het meest weelderige herenhuis van Amerika.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.