Reisnieuws

Road Trip USA: The Great River Road

Gepubliceerd: 10 mei 2011
0

Gezellig flaneren langs de Mississippi zonder zware vrachtwagens en bulldozers op je weg, wie droomt hier niet van!

De Great River Road baant zich een weg langs de Mississippi die, na de Missouri, de langste rivier van Noord-Amerika is. Uiteraard zijn langs de weg veel boerderijen te vinden maar daarnaast kom je ook veel bergweiden, moerassen, dichte bossen, kalkstenen kliffen en beschermde natuurgebieden tegen.

Mississippi

Uiteraard heb je niet de hele route een uitermate mooi uitzicht. Langs de Mississippi is er heel wat industrie gevestigd en het lijkt alsof de grote steden met elkaar concurreren voor de breedste wildgroei en ergste rommel langs de weg. Een pandemie van plakkerige rijstroken heeft de regio geïnfecteerd en ook de verbazingwekkende groei van casino's is niet te overzien. Op de Great River Road kom je echter op adem van de vele vrachtwagens en bulldozers omdat deze de snelle en rechte viervaksbanen verkiezen.

Alternatieve route

De Great River Road is zo'n vijftig procent langer dan de vergelijkbare route langs de autowegen. Als de route zelf je bestemming niet is, vermijd dan de Great River Road zo veel mogelijk. Degene die het toch aandurven: de Great River Road bespaart je de veertigtonners en beloont je met alle geuren en kleuren van een alternatieve route.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.