Reisnieuws

Road Trip USA: Border to Border

Gepubliceerd: 10 mei 2011
0

Adembenemende landschappen en rotsachtige streken, voor veel afwisseling neem je deze route. Ook de bruisende stad Las Vegas maakt hier deel uit van een onvergetelijke ervaring.

Het westelijke deel van de Verenigde Staten wordt vaak gezien als het gedeelte met de vele contrasten. Geen enkele snelweg toont je deze contrasten zo goed als de Highway 93. De route start in het hart van de Rocky Mountains en gaat vervolgens zuidwaarts in de Sonarawoestijn. De US-93 doorkruist enkele van de wildste en rotsachtigste streken van de Verenigde Staten. Daarnaast brengt deze route je ook door het hart van Las Vegas.

De staat Montana

De US-93 is in twee helften verdeeld waarvan de noordelijke helft een bergachtige omgeving beslaat. Wanneer je langs de westelijke flanken van Glacier National Park rijdt, loopt de route langs indrukwekkende rivierdalen en via diverse gemeenschappen. Ten zuiden van Kalispell, Montana, loopt de US-93 over het Flathead Indianen-reservaat langs de westelijke oevers van Flathead Lake naar Missoula in de Amerikaanse staat Montana. De natuurlijke schoonheid van westelijk Montana bereikt een piek in de Bitterroot Valley die zich zuidwaarts uitstrekt van Missoula tot Idaho. Naast uitgestrekte landschappen is er in de vallei ook een overvloed aan geschiedenis aanwezig. De Bitterroot Valley bezit veel belangrijke sites waar de ontdekkingsreizigers Lewis en Clark de regio als eerste blanken bezochten.

Salmon River

Het landschap blijft adembenemend wanneer de US-93 zich langs de oevers van de Salmon River slingert. De route loopt helemaal tot aan de bron van de rivier in de gekartelde Sawtooth Mountains. Vervolgens daal je snel af in de Sun Valley, het oudste en meest luxueuze ski-resort van het land.

Snake River

Ten zuiden van de Sun Valley verandert het landschap heel plots van levendige rivieren en bossen in de bergen naar lavastromen en lege, dorre woestijnen. Het moeilijkste waar reizigers vandaag de dag mee geconfronteerd worden, is alert blijven. Er is namelijk heel weinig waar je moet op letten afgezien van de enkele hectares aardappelvelden. De enige echte bezienswaardigheid is de Snake River die voor zichzelf een diepe kloof heeft gegraven nabij Twin Falls.

Nevada

Verder naar het zuiden, in Nevada, verandert de US-93 in de Loneliest Road in America. Hier reis je in 800 kilometer over de Great Basin woestijn waar je kilometers kunt rijden en geen kat tegenkomt. Deze plaats is dus niet voor de bangeriken bestemd en zeker niet voor degene van wie de auto elk moment uit elkaar kan vallen. Na uren of zelfs dagen van eenzaamheid, kom je terecht in de hectische stad Las Vegas.

Unieke bezienswaardigheden

Ten westen van de Grand Canyon kruist de US-93 de oude Route 66 en gaat vervolgens verder over de weelderige Sonora woestijn die bekend staat als 's werelds meest groene woenstijn vanwege zijn rijke fauna en flora. Het laatste stukje van de route, het deel dat naar de Mexicaanse grens loopt, zijn de meest fascinerende 320 kilometer snelweg van het land. In dit laatste stukje kom je langs diverse en unieke bezienswaardigheden zoals het controversiële Biosphere 2 centrum voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ontdek je de enige nog intacte raketsilo uit de Koude Oorlog en enkele eeuwenoude kerken.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.