Reisnieuws

Road Trip USA: Pacific Coast

Gepubliceerd: 10 mei 2011
0

Via deze route kom je langs verschillende dynamische en historische steden in de Verenigde Staten. Maar ook het Olympic National Park mag op deze route niet ontbreken.

Wildlife, open en verbluffend mooi. Dit zijn de kernwoorden voor de Pacific Coast. Hier kun je kilometers ver rijden en het landschap toch voor jezelf hebben. De route begint aan Olympic National Park in het noordwestelijke puntje van de Verenigde Staten. Op deze tweevaksbaan met een lengte van om en bij de 2400 kilometer kom je alles tegen van een gematigd regenwoud tot kleine stukjes woestijn. Het grootste gedeelte van de Pacific Coast is vrijwel de hele tijd gemakkelijk toegankelijk en is beschermd tegen ontwikkelingen in de nationale, provinciale en gemeentelijke parken die een thuis bieden aan zeldzame dieren als poema's, condors of aasgieren en grijze walvissen.

Historische steden

Wanneer je de route naar het zuiden volgt, steek je de monding van de Columbia River over en volg je de rustige kustlijn van Oregon. In het midden van de Pacific Coast route, kom je langs de Californische sequoia bossen waar de hoogste bomen de 'Avenue of the Giants' (de reuzenstraat) vormen. De westelijke kust van de Verenigde Staten is opmerkelijk door de overvloed aan goed-bewaarde historische steden. De plaatsen zijn dan wel niet zo oud als sommige steden aan de oostkust van de Verenigde Staten of zo indrukwekkend als deze in Europa, toch zijn deze historische steden erg divers.

Dynamische steden

Ten slotte zijn er de dynamische steden als Seattle in het noorden, San Francisco in het midden en Los Angeles en San Diego in het zuiden van de Pacific Coast. Deze steden zijn een soort van toegangspoorten voor de landschappen tussen hen in. Voeg daarbij de kleine en minder kleine stadjes en je verkrijgt en groot aanbod van restaurantjes, cafeetjes en accommodatie aangelegenheden.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.