Reisnieuws

Festivalkalender: September

Gepubliceerd: 25 mei 2011
0

Kun je maar geen genoeg krijgen van de vele festivalweides? Het einde van de zomer komt langzaam in zicht, maar dat betekent niet dat je geen festivalletjes meer mee kunt pakken. September heeft ook nog heel wat leuke evenementen in petto.

End of the Road Festival – Groot-Brittannië

Het idee achter End of the Road was een intiem festival te organiseren met een vriendelijke en ontspannen sfeer. Naast optredens van onder andere Wild Beasts en James Yorkston kun je ook deelnemen aan verschillende workshops. Een van de organisatoren is Zweeds, dus een lichte Scandinavische toets is nooit ver weg. Zo is er bijvoorbeeld het Viking Kubb spel, een buitenspel waarbij je houten blokken omvergooit aan de hand van houten stokken.
Larmer Tree Gardens, North Dorset. 2-4 september. Endoftheroadfestival.com


Jazz Folk & Bike – Duitsland

Bij het Duitse Jazz Folk & Bike festival gaat het vooral om diversiteit en creativiteit. Daarnaast zijn de openheid voor nieuwe ideeën en het overwinnen van stereotypisch denken de belangrijke criteria voor dit festival. Zoals de naam al doet vermoeden, bezoek je het Jazz Folk & Bike voor jazzmuziek, maar ook wereldmuziek, rock, folk en blues hoor je hier al van ver klinken. Om van concert naar concert te gaan, is de fiets het ideale vervoermiddel. Op die manier geniet je van de adembenemende panorama's die Bremen in Noord-Duitsland te bieden heeft.
Bremen. 2-4 september. Jazzfolkbike.de

Enkutatash – Ethiopië

Heb je het gevoel dat niets lukt dit jaar? Dan wordt het dringend tijd dat je het nieuwe jaar goed inzet en misschien loopt alles vanaf dan op rolletjes. In Ethiopië wordt de Julian kalender nog steeds gebruikt. Dat wil ook zeggen dat nieuwjaar niet op 1 januari, maar op 11 september valt. Allen daarheen dus! In Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, wordt op nieuwjaarsavond volop gefeest. Op nieuwjaarsdag versiert iedereen zijn huis met gele margrieten en meisjes gewapend met een kabero (een kleine trommel) gaan van huis tot huis en zingen een Enkutatash liedje of nieuwjaarslied.
Ethiopië. 11 september.

Goroka Festival – Papua New Guinea

Het Goroka Festival dateert van 1957 en is tegenwoordig het bekendste culturele evenement in Papoea New Guinea, waar de meest bekende lokale stammen samenkomen. Zo'n honderd groepen verzamelen in Goroka om hun muziek, dans en cultuur te laten zien. De laatste jaren werd Goroka Festival een aantrekkelijke toeristische bestemming, omdat het een van de weinige mogelijkheden is om de traditionele cultuur te aanschouwen. De show vindt jaarlijks plaats in het weekend het dichtst bij Onafhankelijkheidsdag op 16 september.
Goroka. 16-18 september. Gorokashow.com
Foto door: Jeffrey Lewis

Backlight Photo Festival – Finland

Dit jaar is alweer de negende editie van het Backlight Photo Festival in het zuidwesten van Finland. De naam van het festival zegt voldoende: het evenement is volledig gericht op fotografie. Tot 15 februari kon iedereen zijn foto insturen voor de competitie. Vakspecialisten uit tien Europese landen worden uitgenodigd om de foto's te beoordelen op uitstekende en uitdagende composities binnen het thema 'Migratie en wonen in de 21ste eeuw – Landelijke en stedelijke tradities'.
Tampere. 17 september. Backlight.fi


Great Japan Beer Festival – Japan

Het jaarlijkse bierfestival wordt over drie afzonderlijke weekends georganiseerd in de steden Tokyo (juni), Osaka (juli) en Yokohama (september). Dit festival werd voor het eerst georganiseerd in 1998 en trok toen slechts achthonderd bezoekers. Door de toenemende waardering en de vraag naar ambachtelijk bier werd dit festival steeds aantrekkelijker, waardoor het bezoekersaantal ieder jaar oploopt; inmiddels worden meer dan 20.000 mensen verwacht. Het grote publiek krijgt hier de kans om te proeven van enkele van de beste Japanse producten. In 2010 waren meer dan vijftig lokale en dertig internationale brouwerijen hier vertegenwoordigd. De bezoekers konden meer dan 270 verschillende bieren uitproberen. Dit festival is het grootste in zijn soort en zorgt ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring voor bierliefhebbers.
Yokohama. 17-19 september. Craftbeerassociation.jp

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.