Reisnieuws

Festivalkalender: Augustus

Gepubliceerd: 25 mei 2011
0

Om een interessant festival bij te wonen hoef je niet eens zo ver te reizen: Marciac in Frankrijk wordt in augustus omgetoverd tot een walhalla voor jazzliefhebbers en het La Tomatina-festival in Spanje is gegarandeerd een bijzondere ervaring.


Jazz in Marciac – Frankrijk

In augustus verandert het Franse plaatsje Marciac in een walhalla voor jazzliefhebbers. Lokale talenten en grootheden uit de jazzwereld vertonen op dit festival hun kunsten aan het publiek. Dit jaar komen onder andere Dianne Reeves, Mark Braud en Robin McKelle.
Marciac, Midi-Pyrénées. 29 juli – 15 augustus. Jazzinmarciac.com

Kyrgyz National Ceremonies and Traditions Festival – Kirgizistan

Wie graag eens kennis wil maken met de tradities en rituelen uit Kirgizistan, moet zeker dit festival deze zomer bezoeken. Als gast kun je een traditionele huwelijksceremonie bijwonen evenals de rituelen bij de geboorte van een baby meemaken. Al deze tradities en rituelen worden door nationale muziekinstrumenten begeleid.
Tash-Rabat. 3 augustus.


Kandy Perahera – Sri Lanka

De Perahera is een van de jaarlijkse hoogtepunten in Sri Lanka. Mensen komen van heinde en verre naar Kandy om dit festival te vieren. Het evenement staat geheel in het teken van de tand van Boeddha, een van de kostbaarste boeddhistische relikwieën. Dit wordt al jaren in de tempel van Kandy bewaard. Elke avond van het festival vindt een processie plaats, waarbij een replica van de tand op een olifant de stad wordt rondgedragen. Beslis snel als je dit bijzondere festival wilt bijwonen, want deze bestemming is dit jaar erg in trek.
Kandy. 4-14 augustus.

Newport Jazz Festival – Verenigde Staten

Newport is het bekendste stadje in New England, waarschijnlijk door het jaarlijkse Newport Jazz Festival. De muziekstijl wordt hier ieder jaar gevierd door middel van verscheidene optredens. Ieder jaar trekt het Newport Jazz Festival duizenden fans. Dit jaar staan onder andere de 19-jarige Grace Kelly, Phil Woods en Hiromi hier op de planken.
Newport. 5-7 augustus. Newportjazzfest.net


Sziget – Hongarije

Het Sziget festival is al sinds jaar en dag geen Hongaarse aangelegenheid meer. Vanuit heel Europa komen jongeren naar Boedapest om meer dan duizend bands van over de hele wereld te zien optreden. Voor iedereen is er wel iets te beleven op Sziget. Rock, wereldmuziek, klassiek en funk, alles vind je terug op een van de zestig podia. Daarnaast zijn er ook verlichte tentenkampen en theatervoorstellingen.
Boedapest. 8-15 augustus. Szigetfestival.nl

Darwin Festival – Australië

Het Darwin Festival wordt lokaal, nationaal én internationaal erkend als het belangrijkste festival van Australië. Daarnaast staat het feest ook bekend om de kwaliteit, diversiteit en innovatie in kunstpresentatie en -programmering. Tijdens dit evenement geniet je ten volle van muziek, film, theater, workshops en comedy.
Darwin. 11-28 augustus. Darwinfestival.org.au


Tango Festival – Argentinië

De tango is de emblematische dans van Buenos Aires en op het jaarlijkse Tango Festival wordt dit zeker duidelijk. De beste tangobeoefenaars uit heel de wereld komen hun kunsten showen aan het publiek. Je wordt getrakteerd op verschillende tentoonstellingen, dansoptredens en concerten. Buenos Aires wordt in deze dagen gevuld met eindeloze mogelijkheden om jezelf te vermaken.
Buenos Aires. 12-30 augustus. Tangobuenosaires.gov.ar

Kiteival – Mauritius

Om deel te nemen aan dit Kite-festijn, hoef je absoluut geen kitekampioen te zijn. Heb je een klein beetje kite-ervaring, dan kun je in Mauritius komen genieten van zon, zee en enkele onvergetelijke sprongen. Voor je het water opgaat, krijg je een gedetailleerde veiligheidsbriefing om de fun factor te maximaliseren. Daarnaast is er steeds een boot in de omgeving om de veiligheid te garanderen. Tijdens Kiteival kun je ook deelnemen aan een wedstrijd in de noordelijke baai van Anse La Raie. Daarnaast is er voldoende internationale media-aandacht om je kunsten aan de buitenwereld te laten zien. Geen kite-ervaring, maar wel geboeid door de kunsten van diegenen die het wel kunnen? Kijken kan natuurlijk ook.
Mauritius. 14-21 augustus. Kiteivalmauritius.com


Henley-on-todd-regatta – Australië

Het Henley-on-todd-regatta festival lijkt op het eerste gezicht niet erg speciaal, aangezien overal ter wereld regatta's met roeiboten of zeilboten georganiseerd worden. De échte verrassing bij de Henley-on-todd-regatta is echter dat het midden in de woestijn plaatsvindt. Het dichtstbijzijnde meertje ligt op 1500 kilometer afstand. Om deel te nemen aan dit event, kun je je eigen boot meebrengen en zo participeren in de bootraces - mits je er natuurlijk geen moeite mee hebt de onderkant uit je boot te zagen en door het zand te hollen met een boot om je middel. Alles voor het goede doel! Vooraf inschrijven is niet nodig, dus je kunt altijd nog op het laatste moment besluiten of je er klaar voor bent. Kijk even naar de lange lijst met evenementen en registreer je op de dag zelf.
Alice Springs. 20 augustus. Henleyontodd.com.au

La Tomatina – Spanje

Een keer per jaar kleuren de straten in Bunal, Valencia rood. Daar vindt jaarlijks 's werelds grootste voedselgevecht plaats, wanneer duizenden mensen de laatste woensdag van augustus op straat komen en elkaar bekogelen met tonnen overrijpe tomaten. Iedereen kan deelnemen aan dit event, maar het is wel verstandig om kleding te dragen die je toch van plan bent om weg te gooien. Erg schoon blijf je op dit evenement zeker niet! De avond voor het tomatengevecht concurreren de deelnemers ook met elkaar in een kookwedstrijd. De beste paella wint!
Bunol, Valencia. 31 augustus. Latomatinatours.com

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.