Reisnieuws

Festivalkalender: Juli

Gepubliceerd: 25 mei 2011
2

De temperaturen gaan de hoogte in, maar het feesten is nog lang niet gedaan. Neem in juli deel aan de gekte op het Roswell Ufo Festival of kies voor ouderwetse spelletjes bij de Redneck Games in Georgia.

World Bodypainting Festival – Oostenrijk

Het jaarlijkse World Bodypainting festival in Oostenrijk is de grootste in zijn soort: tienduizenden bezoekers bewonderen ieder jaar het prachtige werk van artiesten van over de hele wereld. Er zijn verschillende competities en shows, je kunt workshops bijwonen en bezoekers worden ook getrakteerd op muziekoptredens van internationale sterren.
Pörtschach am Wörther See, Karinthië. 27 juni – 3 juli. Bodypainting-festival.com

Roswell Ufo Festival – Verenigde Staten

Het plaatsje Roswell in de Verenigde Staten, befaamd om de sightings van buitenaards leven, nodigt ufoliefhebbers en -sceptici uit om deel te nemen aan de viering van een van één van de meest besproken incidenten in de geschiedenis: in juli 1947 crashte een vreemd object nabij Roswell. Was het een ufo of niet? Of je het antwoord op die vraag krijgt tijdens het gratis evenement, kunnen we je niet garanderen maar je kunt wel luisteren naar en discussieren met gastsprekers en genieten van live entertainment. Heb je nog een mooi alienpak in de kast hangen, dan kun je ook meedoen met de kostuumwedstrijd.
Roswell, New Mexico. 1-4 juli. Ufofestivalroswell.com


Festival National des Arts Populaires – Marokko

Voor de 45ste verjaardag van het festival National des Arts Populaires heeft de organisatie een divers kunstprogramma opgesteld. Dit evenement is een eerbetoon aan culturele diversiteit. Elke regio in Marokko heeft zijn eigen specifieke kunstexpressie. Dit alles wordt duidelijk aan de hand van liederen, dans, gedichten, prachtige versieringen en instrumenten.
Marrakech. 1-9 juli. Marrakechfestival.com

Medellín Internationaal Poëziefestival – Colombia

Sinds de oprichting in 1991 heeft het Medellín Internationaal Poëziefestival al meer dan 747 deelnemers ontvangen uit 131 landen. Aan de hand van diverse poëzielezingen en -discussies wordt de kracht van het woord gevierd.
Medellín. 2-9 juli. Festivaldepoesiademedellin.org


Summer Redneck Games – Georgia

De Summer Redneck Games begonnen in 1996 als een manier om geld te verzamelen voor het goede doel. Dit festijn is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Het eerste jaar werden vijfhonderd mensen verwacht, maar in de plaats daarvan kwamen er maar liefst vijfduizend opdagen. Eén van de spelletjes is de Redneck Hoefijzer, waarbij toiletzittingen om objecten heen moeten worden gegooid. Daarnaast zijn er ook nog spelletjes als 'Bobbing for Pig's Feet' (varkenspoten uit een bak water vissen met je mond) en de 'Mud Pit Belly Flop' (met de buik naar voren in een modderpoel duiken).
East Dublin, Georgia. 9 juli. Summerredneckgames.com

Vienna International Dance Festival – Oostenrijk

Vier weken lang is Wenen de danshoofdstad van Europa. Zelf meedansen of liever kijken, het mag allemaal op het Vienna International Dance Festival. Meer dan veertig producties zijn te zien op tien verschillende plekken. Ook geven elk jaar tachtig dansleerkrachten zo'n tweehonderd workshops aan drieduizend studenten. Deelnemen kan altijd, om de sfeer van dit festival ten volle op te snuiven.
Wenen. 12 juli – 14 augustus. Impulstanz.com


Reggae Sumfest – Jamaica

Jamaica is natuurlijk de bakermat van de reggae en het kan dan ook niet anders dan dat dit eens per jaar uitbundig gevierd wordt. Het publiek wacht het hele jaar op dit zomerse reggaefestival. Alle grote reggaehelden komen op Reggae Sumfest samen om hun fans te plezieren. Zodra het donker wordt kun je je laten meeslepen door het enthousiasme van de locals en swing je mee op de beat. De line up voor 2011 is nog niet bekend, maar in afgelopen jaren konden gasten genieten van optredens van o.a. Damien Marley, 50 cent, Inner Circle, Sean Paul en Rihanna. Ook voor niet-reggaefans is dit ongetwijfeld een bijzondere en kleurrijke ervaring.
Montego Bay. 17-23 juli. Reggaesumfest.com

Tenjin Matsuri – Japan

Tenjin Matsuri is een van de drie grootste festivals in Japan en 's werelds grootste bootfestival. Tijdens dit evenement komen traditionele kunsten aan bod, zoals de kagura muziek als eerbetoon aan de goden. Daarnaast wordt er door de stad heen ook een Bunraku theaterstuk met poppen opgevoerd. Een van de hoogtepunten van het festival is de parade waar zo'n drieduizend mensen in traditionele klederdracht van de achtste tot de twaalfde eeuw marcheren. Deze drieduizend man stapt vervolgens op honderd boten en vaart gezamenlijk uit.
Osaka. 24-25 juli. Eslvoice.com


Fuji Rock Festival – Japan

Het Fuji Rock Festival in Japan is de perfecte plaats om te genieten van de muziek, het uitzicht en om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit festival vindt plaats in een skiresort hoog in de bergen, ver weg van het stadsleven en de dagelijkse sleur. Dit jaar zijn onder andere Cake, Fountains of Wayn en Arctic Monkeys op het Rock Festival te zien.
Naeba Ski Resort. 29-31 juli. Smash-uk.com/frf11
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

mbeldman

Door: mbeldman • Geplaatst op

iemand nog tips voor thailand? :)

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Graag wil ik het volgende festival toevoegen:

Ambrym Magic Festival: dit is een tweedaags festival op 8 en 9 juli op het eiland Ambrym in Vanuatu. Er worden onder meer diverse dansen (Rom, Magic, Yam en Yeng) opgevoerd.

http://vanuatu.travel/events-and-festivals/ambrym-magic-festival.html

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.