Reisnieuws

3: Ayers Rock, Uluru, Australië

Gepubliceerd: 29 mrt 2012
4

Ayers Rock is een roodgekleurde rotsformatie in the middle of nowhere in Australië. Dat maakt dat de hotels die er zijn, schrikbarend hoge prijzen kunnen rekenen voor een overnachting. En dat doen ze ook. Maar naast het bezichtigen van de rots, een belangrijk symbool voor de oorsponkelijke bewoners van Australië: de Aboriginals, is er niet veel anders te doen. In dit geval geldt ook dat een plaatje in een boek net zo goed volstaat als het met eigen ogen aanschouwen.

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

FlyingDutchman

Door: FlyingDutchman • Geplaatst op

Als je de rots wil beklimmen (zeker de moeite waard vanwege het 360 graden uitzicht), moet je snel zijn. Zodra minder dan 20% van de toeristen Uluru beklimt, de klim niet meer de hoofdreden is om Uluru te bezoeken óf er andere nieuwe activiteiten uitgevoerd kunnen worden, zal de Australische overheid de klim daadwerkelijk verbieden, in tegenstelling tot het huidige afraden van de klim door de locale aboriginals.

ivonne

Door: ivonne • Geplaatst op

Gekampeerd in de buurt, om de rots heengelopen die van dichtbij toch weer anders is dan vanuit de verte.

De ligging in de woestijn is zo wie zo al heel bijzonder. Een heel andere kant van Australie dan de kustgebieden. Wij zagen onderweg van Alice Springs naar de rock ook dromedarissen.

Wandelen in/om de Olga's is ook fantastisch en in de buurt hebben we ook gewandeld in de de West MacDonnell Ranges, helemaal prachtig met ook lekkere waterholes om te zwemmen.

Een aanrader.

merijn111

Door: merijn111 • Geplaatst op

Ik ben het er niet mee eens. Als je geen luxe nodig hebt en op de camping wil slapen is het helemaal niet duur. Daarnaast kun je er omheen wandelen en zeker de omgeving met de Olga's en Kings Canyon maakt het gebied zeker de moeite waard!

MikeB

Door: MikeB • Geplaatst op

Leuk artikel over deze 10 plaatsen/activiteiten.
Toch bij Uluru een kleine pas op de plaats: er kan erg veel gewandeld worden, zoals een 2 uur durend rondje rondom Uluru (aub niet erop, dat is echt fout!) en bij de Olga's enkele kilometers verderop kun je ook goed wandelen. Daarnaast is er een interessant bezoekerscentrum met wat meer achtergrondinformatie. En op een uurtje van Uluru (oost, richting Alice Springs) ligt Curtin Springs, waar je gratis kunt kamperen! En voor een schappelijk bedrag een cabin nemen. Plus goedkope goede maaltijden en koud bier voor echte outback prijzen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.