Reisnieuws

4: Balinese saté met zeevruchten

Gepubliceerd: 08 apr 2011
0

Dit is waarschijnlijk de lekkerste saté die je ooit zult proeven. De heerlijke smaken van de garnalen en de vis komen beter tot hun recht als je citroengras gebruikt als spies.






Benodigdheden voor 4 tot 8 personen

- 300 gram tonijn, makreel of zwaardvis
- 300 gram gepelde garnalen
- 4 versnipperde kaffir-limoenblaadjes
- ¼ kop kokosmelk
- 3 eetlepels palmsuiker
- Zeezout
- Spiessen van citroengras of bamboe
- 3 eetlepels gebakken shalotjes
- 4 / 5 eetlepels base genep

Bereiding

- Snijd de vis en de garnalen in stukjes
- Mix de stukjes of hak ze heel fijn in een blender
- Meng de gemalen vis met de basis genep, de limoenblaadjes, de kokosmelk, de palmsuiker en het zout zodat het een sterke deeg vormt
- Neem een eetlepel van het mengsel en wikkel het op een stengel citroengras.
- Grill de stokjes op de barbecue en draai ze regelmatig zodat ze aan alle kanten bruin worden
- Bestrijk de saté met kokosmelk als ze te snel bruin worden
- Garneer alles met de gebakken sjalotten en serveer met gestoomde rijst.


Foto door: Diana.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.