Reisnieuws

3: Sardientjes op z'n Marokkaans

Gepubliceerd: 08 apr 2011
0

Het is tijd om eens te werken met vis. Hier is een lekker ideetjes om sardientjes op z'n Marokkans te bereiden.






Deze kooktip kregen we van Reisreporter Sidonius.

Benodigdheden

- 1 eetlepel zoete paprika
- Salsa
- 1 / 2 uien
- Tomaten
- ½ eetlepel zeezout
- ½ kop olijfolie
- Citroensap
- Fijngehakte verse koriander
- 300 gram verse sardientjes
- 1 eetlepel komijn

Bereiding

- Bekleed je ovenschaal met aluminiumfolie en smeer deze goed in met olijfolie
- Snijd de ui(en) in ringen en leg deze op de folie
- Bekleed de gevlinderde (opengeklapte) sardientjes met salsa en leg ze met de rug naar boven op de folie
- Bedek de sardientjes met plakjes tomaat en ringen groene en rode paprika
- Besprenkel het geheel met een beetje citroensap en de fijngesneden koriander
- Eventueel kun je zelf nog een beetje komijn toevoegen als je dat wenst
- Doe dit alles 45 minuten in een houtoven (je kunt dit ook proberen in een gewone oven maar ga dan geregeld controleren of alles gaar is)
- Smakelijk eten!


Foto door: TravelGoom.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.